Viikonloppuna kisattiin Eurooppalaisten kesken siitä, ketkä edustavat maanosaa vuoden ensimmäisessa PUBG:in “Major-turnauksessa”. PUBG Global Series on pelin korkeimman sarjatason turnaus, ja suomalaisyleisöä hellitään nyt suuresti, sillä mukaan pääsi peräti kuusi suomalaista PUBG-huippua! 

Kauppinen, Pekkonen ja ENCE 

PGS Berliinissä nähdään todella tuttua kavalkaadia näin suomalaisittain. Euroopan karsinnoissa oli mukana yhteensä yhdeksäntoista suomalaista, mutta vain kuusi parasta ylsi viikonlopun aikana tasolle joka vaadittiin jatkoon menemiseen. 

Ensimmäisenä paikkansa varmisti jo kahden ensimmäisen pelipäivän jälkeen Anssi “mxey” Pekkonen Team Liquidin riveistä. Joukkue on pallotellut käytännössä maailman parhaan kolme joukkueen joukossa pitkään, ja viikonlopun suoritus ei ainakaan laske Liquidin ranking pisteitä. 

Toisena jatkoon rynnisti Pekkosen vanha joukkuetoveri Samu “Sambty” Kauppinen WTSG nelikkonsa kanssa. Myös tätä nelikkoa voidaan pitää todella kilpailukykyisenä maailman parhaiden PUBG-joukkueiden joukossa, ja olisi ollut miltein yllättävää jos nelikko ei olisi päässyt mukaan lopputurnaukseen. 

Karsinnoista pääsi jatkoon yhteensä kuusi joukkuetta, ja ennen viimeistä kisapäivää muiden kuin Liquidin ja WTSG:n suomalaisten tilanne näytti epätoivoiselta. Onneksi yksi suomalaisen nelikko ei antanut periksi, ja todisti todellista sisua! ENCE nimittäin kipusi karsintojen viimeisen ottelun voitolla ja kahdellatoista tapolla kuudennelle sijalle ja lunasti paikkansa Berliinin lopputurnauksesta.  

Miro “Rustanmar” Ruotsi, Saku “SKUIJKESajakoski, Olli “Tiikzu” Saarikoski ja Daniel “D1gg3r1” Luusua vetivät huippusuorituksen hihasta viime hetkellä, ja herrojen fiilikset olivat juuri sen mukaisia voiton jälkeen. 

PGS Berliinin turnauksen lopullinen joukkuelista tulee vielä täydentymään muiden maanosien liigojen ja karsintojen voittajilla. Yhteensä pääpalkinnosta Berliinissä kilpailee yhteensä 32 joukkuetta. Tämän hetkinen joukkuelista kokonaisuudestaan tästä linkistä.  

Eurheilu.com onnittelee suomalaisia jatkoon päässeitä lämpimästi.

Kansikuva: PUBG Esports Twitter