League of Legends on yli kymmenen vuotta vanha peli. Siitä huolimatta se on edelleen yksi maailman suosituimpia ja katsotuimpia videopelejä. Suomessakin peli on todella suosittu, ja vaikka kilpailullisia sarjoja on tarjolla, ei monellakaan organisaatiolla ole omaa LoL-tiimiä. Suomalaisista organisaatioista pisimpään LoLissa mukana on ollut NYYRIKKI Esports, ja ENCE ilmoitti huhtikuussa, että heille tulee LoL-tiimi, joka tulee kamppailemaan Northern League of Legends Championchip (NLC) -sarjassa.

Nyt kuitenkin Suomen LoL-skeneen tulee lisää säpinää, sillä KOVA Esports julkaisi juuri oman League of Legends -tiiminsä. Tiimin jäsenet voivat olla tuttuja entuudestaan tiimeistä nDurance, MJ ja Arctic Storm – nyt KOVAn nimen alla pelaava tiimi tullaan näkemään tänä vuonna esimerkiksi Telia Esports Seriesin liigassa.

– LoLissa on mielestäni paljon ratkaisevammassa osassa strategian aspekti verrattuna muihin peleihin, kertoo tiimissä alusta asti mukana ollutu Tatu ”Celebrimbor” Jauhiainen syyksi LoLin suosioon.

– Kun pelataan tällä tasolla, että kaikki on lähes yhtä hyviä, tosi pienillä eroilla on vaikutusta menestykseen. Tavallinen pelaaja tuskin edes miettii näin pieniä asioita, mutta mitä korkeammalle tasolle LoLissa menet, sitä pienemmät asiat vaikuttavat siihen voitatko vai häviätkö, täydentää toinen alusta asti mukana ollut pejaala, Aleksi ”Merza” Meriläinen.

Tiimillä on jo tähän mennessä kasassa käytännössä kaikki palkinnot, mitä suomalaisista liigoista on voinut saada. Jauhiainen ja Meriläinen ovat molemmat sitä mieltä, että parhaita muistoja tiimin kanssa on eri Suomiliigojen voitot.

– Ehkä ne parhaat muistot ovat vasta tulossa. Olisi hienoa päästä kilpailemaan Nordic-liigassa muita pohjoismaiden huippuja vastaan, Meriläinen pohtii.

Noin kaksi ja puoli vuotta yhdessä pelannut tiimi on jo ennen KOVAan tuloa todella ammattimainen: Tavallisesti tiimi harjoittelee 2-3 tuntia päivässä yhdessä, ja yksilötreenejä voi tulla jopa kymmenisen tuntia. Keskimäärin jokainen käyttää vähintään 6-7 tuntia League of Legendsiin. Lisäksi tiimillä on oma valmentaja, eikä sisäisiä kriisejä joukkueessa juuri ole.

– Me ollaan vietetty niin paljon aikaa yhdessä, että jos jotain kriisejä tulee, ne puhutaan läpi ja unohdetaan. Ei tässä vaiheessa tule enää mitään maata mullistavia kriisejä, Jauhiainen kuvailee.

Joukkue oli jo hetken etsinyt itselleen kotiorganisaatiota. Suomessa on kohtuullisen harvinaista, että LoL-tiimi lähtee organisaation alle.

– Ajoitus osui kyllä nappiin. Aiemmin oli ollut keskustelua toisen organisaation kanssa, mutta se hyytyi. Sitten Suomen LoL-skene alkoi aktivoitua ja saatiin KOVAlta viestiä, niin olimme todella tyytyväisiä, Meriläinen kertoo.

Tavoitteet ovat Jauhiaisen ja Meriläisen puheiden perusteella selkeät.

– Telian liigan voittamisen jälkeen aletaan haaveilemaan Nordic-liigasta, ja päästään pelaamaan esimerkiksi Fnaticia ja ENCEä vastaan, Jauhiainen tiivistää.

Katso joukkueen julkistusvideo:

KOVAn League of Legends -kokoonpano:

TOP: Tatu ”Celebrimbor” Jauhiainen
JUNGLE: Elmeri ”euna” Mahlamäki
MID: Aleksi ”Merza” Meriläinen
BOT: Rami ”snurmi” Nurmi
SUPPORT: Ilmo ”Tiara” Rapeli

COACH: Tommi ”Toba” Kettunen