Viime viikonloppuna saatiin kuulla suomalaisittain iloisia uutisia CS-kentiltä, kun KOVA Esports voitti paikan Minorien suljettuihin karsintoihin. Avoimissa karsinnoissa suomalaisjoukkue ei hävinnyt ainuttakaan ottelua ja selvisi puhtaalla pelillä suljettuihin karsintoihin.

Euroopan Minor-turnauksen suljetut karsinnat pelataan 7.-8. maaliskuuta. Mukana on 16 joukkuetta, joista puolet saavat paikan huhtikuun lopussa pelattavaan Minor-turnaukseen.

Paikan suljetuista karsinnoista ovat saaneet myös Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG sekä Jesse ”zehN” Linjalan GODSENT. Mukana ovat myös maailman rankingin #4 fnatic sekä #11 Ninjas in Pyjamas. Myös Dignitaksen (vanha NiP) legendaarinen joukkue tullaan näkemään suljetuissa karsinnoissa.

Sanomatta on selvää, että KOVA tulee kohtaamaan huippujoukkueita suljetuissa karsinnoissa. Haastattelimme KOVA Esportsin Petteri ”peku” Jaakkolaa onnistuneiden avoimien karsintojen jälkeen.

— Joukkueen sisällä on luottavainen fiilis omaan peliin tällä hetkellä, myös se auttaa, että meillä on luottavainen organisaatio taustalla ja saadaan rauhassa tehdä hommia. Kaikki haluaa kehittyä paljon joukkueena ja yksilöinä.

Jaakkola uskoo joukkueen pelivireen takana olevan hyvä treenirytmi. Hän mainitsee myös, että joukkueen mentaalivalmentaja Perttu Lepällä on iso rooli kehityksessä.

Dignitaksen riveissä pelaa useita CS-legendoja, jotka muistetaan menestyksestä Ninjas in Pyjamasin riveissä. Jaakkola kertoo, että Dignitas olisi mieluisin vastustaja kohdata Minorien suljetuissa karsinnoissa, koska joukkue on täynnä legendoja ja heistä olisi todella hienoa ottaa päänahka.

— GODSENTia ja OG:ta vastaan en haluaisi pelata, koska mitä enemmän suomalaisia me saadaan Minoreille tai Majoreille, niin sitä parempi se on.

Valmistautuminen tuleviin karsintoihin tulee Jaakkolan mukaan olemaan todella intensiivinen. Tulossa on Assemblyt sekä Lantrekit ja näitä edeltää noin viikon kestävä bootcamp. Turnauksista ja turnauksien välisistä ajoista joukkue yrittää löytää viimeiset avaimet saadakseen parhaimman iskun tuleviin karsintoihin.

— Joukkueen heikkoutena turnaukseen lähdettäessä pidän sitä, että kenelläkään ei ole kokemusta näistä karkeloista. Vahvuutena taas sitä, että olemme altavastaaja joukkue, meillä on hyvä ja vahva pelikirja ja me luotetaan omaan tekemiseen.

— Yhtenä vahvuutena pidän myös sitä, että meillä on joukkueessa myös sellaisia yksilöitä, jotka pystyvät kääntämään tiukkoja eriä meidän kirstuun.

Vielä lopuksi Petteri ”peku” Jaakkola ilmoittaa, että karsinnoissa tulisi ehdottomasti seurata jokaista joukkuetta, jossa on suomalaispelaajia, sillä siinä otetaan askelia suomalaisen CS-kulttuurin eteenpäin viemiseksi.

— Jos yksittäistä joukkuetta pitää miettiä, niin ehdottomasti meitä kannattaa seurata.

Eurheilu.com kiittää pekua haastattelusta ja toivottaa mitä parhainta onnea Minoreiden suljettuihin karsintoihin!