Kerrotko lyhyen esittelyn itsestäsi?

— Olen 25-vuotias Zerg-pelaaja. Vanhemmat ovat kummatkin Kiinasta, mutta olen syntynyt ja kasvanut Suomessa. Aloitin StarCraft II:n pelaamisen vuonna 2010 huhtikuussa, kun open-beta tuli ja olin pelaamatta jonkun verran vuosina 2012-2013. Muuten koko tämän 9.5 vuotta olen pelannut ja pyörinyt skenessä. Ennen Starrea pelasin Age of Empires 3:sta parisen vuotta ja pääsin siinä myös huipputasolle. Eli olen lähes 10 vuoden veteraani tässä.

Toimit Suomen joukkueen kapteenina NationWarsissa, miten kapteenin rooli näkyy tekemisessäsi?

— Kapteenin pitää kommunikoida logistiikka-ongelmista. Esimerkiksi Joona sai kutsun Linnan juhliin, joka olisi aiheuttanut paljon aikataulutus ongelmia järjestäjille, jos en olisi ilmoittanut asiasta välittömästi. Meillä oli Joonan kanssa vähän kilpailullista henkeä siitä, kumpi pääsee kapteeniksi, mutta Joona tajusikin, ettei häntä kiinnosta nämä muut tylsät asiat, niin minä tulin sitten niitä tekemään!

Olette edenneet NationWarsissa jo neljän parhaan joukkoon maailmassa, ovatko pelit menneet odotetusti?

— Tämä on kolmas kerta, kun päästiin neljän parhaan joukkoon. Voitettiin ro8 playoff -matsi tällä kertaa 4-1 lukemilla verrattuna aikaisemmin, jolloin pääsimme juuri ja juuri 4-3 lukemilla. Kaikki on mennyt odotetusti, paitsi kun Serral tiputti yhden kartan Kroatiaa vastaan.

Miten näet joukkueenne heikkoudet ja vahvuudet?

— Vahvuudet: Serralin pelitaso ja minun psykologisen sodankäynnin taidot, jossa pääsen vastustajan pään sisälle haastatteluissa. Heikkous: Minun ja TheMusZero:n pelitaso…

Joukkueenne valovoimaisin kasvo on varmasti Serral, onko Serralilta tullut paljon vinkkejä myös sinun ja Iiro ”TheMusZero” Kumpulaisen peleihin?

— Eipä oikeastaan

Millainen fiilis joukkueen sisällä on yleisesti?

— Kaikki käyttäytyy asiallisesti ja aina yritetään parasta!

Millaisilla odotuksilla lähdette viikonloppuna pelattaviin finaaleihin Pariisissa?

— Serral on aina luottavainen, mutta minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään odotuksia.

Mitä mieltä olet NationWars turnauksesta yleisesti?

— Tiimiliiga-formaatti tuo monipuolisuutta Starreen. Yleensä huipputurnauksissa nähdään monesti samat pelaajat ja matsit loppuerissä. Nyt on erilaisia naamoja mukana ja tiimien keskiarvoinen taso on tasaista eli ei ole selkeätä ennakkosuosikkia. Henkilökohtaisesti todella mukava nähdä tuttuja, jotka eivät pääse isoille lavoille tai päästriimeillä pelaamaan. Ranskalaisten intohimo on ihan eri tasolla ja ne huutaa todella kovaa!!

Olet itse pelannut StarCraft II:sta jo pitkään kilpailullisesti, miten näet skenen kehityksen ja tulevaisuuden?

— StarCraft II sai free to play:n jälkeen enemmän katsojia ja pelaajia, mutta nyt numerot ovat hieman tippuneet ja tasaantuneet. Kiinassa on ollut jonkin verran kasvua, mutta se vaikuttaa hyvin vähän esimerkiksi Euroopan amatööri-skeneen. Suomessa meillä on tiivis yhteisö ja on mahtavaa, että paikallisia turnauksia järjestetään vielä vuonna 2019. Suuret kiitokset Samuli ”Fuzer” Romppaselle ja Juho ”Azhrak” Niemiselle.

Mitään viimeisiä kommentteja tai terveisiä?

Kiitoksia KOVA Esportsille, Suomi-Starreen ei ole panostettu vuosiin ja on mahtavaa nähdä taas tukea. Toivottavasti tuodaan pokaali kotiin ja voidaan juhlita voittoa Starcraft2.fi -finaalitapahtumassa 14.12. Helsingissä Suomi-yhteisön kanssa, kun kaikki ovat paikalla.