Torstaina 14. heinäkuuta alkavassa turnauksessa toisistaan mittaa maksimissaan 280 Hearthstone-pelaajaa. Kilpailijoita on matkustanut paikalle ympäri maailman, mutta suurin osa pelaajista on lähimaista, kuten Ranskasta, Portugalista ja tietenkin Espanjasta itsestään.

Kauempaa saapuvia pelaajia nähdään myös hyvät määrät, sillä Amerikoista saapuu Archonin pelipaitaa ylläpitävä Paul ”Zalae” Nemeth. Isompia nimiä nähdään ympäri Euroopan, sillä mukaan turnaukseen osallistuu ruotsalainen Jon ”Orange” Westberg, romanialainen Dima ”Rdu” Radu, saksalainen Jan ”superjj” Janßen ja englantilainen James ”GreenSheep” Luo.

Kokonaisen pelaajalistan voit nähdä täältä.

Suomalaisia pelaajia nähdään tapahtumassa vain kaksi. Toinen on tanskalaisessa TDGEsportsissa pelaava Alvar ”Vardu” Dürr, toinen kotimaisessa ENCE eSportsissa pelaava Antti ”Kufdon” Lammi.

Kysyimme toiselta kotimaiselta pelaajalta tapahtumassa, Antti ”Kufdon” Lammelta, fiiliksiä turnauksesta:

”Olen nyt ensimmäistä kertaa Espanjassa pelaamassa ja paikka on säväyttänyt. Ehdottomasti hyvillä mielin turnaukseen! Mielestäni löysin ihan hyvän linen pakkoja, vaikka meta onkin jo niin vakiintunut, että massiivista etua lineupeissa ei oikein voi enää saada. Helppo tämä turnaus ei tule olemaan, kun 280:n pelaajan swiss tarkoittaa että vain 8-1 pistein voi jatkaa varmasti”

Mitä ajattelet tämän hetkisestä meta-pelistä?

”Shamaani, Warrior ja Zoo olleet selkeät top 3 jo pitkän aikaa. Strategioita on monia, tässä LHS formaatissa etenkin. Omana ajatuksena oli koittaa varmistaa, että jokaiseen pakkaan löytyy vähintään 2 hyvää matchuppia, jotta vastustajan bänni ei pilaa omia suunnitelmana. Onnistuin myös löytämään sellaisen jokeripakan, joka mielestäni voittaa lähes kaikki meta-pakat bännin jälkeen. En toki paljasta mistä kyse!”

Toivotko mitään muutosta nykyiseen metaan?

”Ihan rehellisesti, ainoastaan uusi annos kortteja saattaisi virkistää metaa riittävästi, vaikka monet uskovatkin esimerkiksi shamaanin oleva liian hallitseva”

Loppuun Lammi totesi vielä, että ”Kiitoksia kaikille, jotka ovat striimiä katselleet ja tukeneet muuten. Nyt vain DH chattiin kannustamaan Kuffe voittoon VoHiYo!”

 

 

Lähteet: millenium.org, Dreamhack