Suoratoistosovellus Streamlabs on joutunut somemyrskyn keskelle julkaistuaan Streamlabs Studion, Xbox-konsoleille suunnatun sovelluksen jonka tarkoituksena on helpottaa livestriimin lähetystä suoraan pelikonsolilta. Julkaisu tapahtui yhteistyössä Twitchin kanssa.

Julkaisun jälkeen jo ennestään vastaavaa palvelua tarjonnut yhtiö Lightstream nosti Twitterissä esiin Lightstreamin ja Streamlabs Studion nettisivuja vertaavan kuvan; Streamlabsin sivut olivat lähes täysin kopioitu pienempikokoisen kilpailijansa sivulta, asiakasarvioita myöten. Lightstreamin toimitusjohtajan Stu Grubbsin mukaan yhtäläisyydet yltävät aina käyttäjäkokemukseen asti.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twiitti saavutti suurta huomiota, ja sai myös muut striimauspalveluja tarjoavat yhtiöt jakamaan kokemuksiaan SLOBSin, eli Streamlabs OBS:n kanssa. Muun muassa Stream deck -ohjaimia valmistava yhtiö Elgato jakoi meemin, jolla hienovaraisesti syytti Streamlabsia mobiilisovelluksensa kopioinnista. Myös OBS Studio, avoimen lähdekoodin projekti jonka pohjalta Streamlabs on luotu, kertoi Streamlabsin ottaneen OBS-nimen käyttöönsä vastoin heidän toiveitaan ja kertoi yhtiön törmäävän jatkuvasti tapauksiin, joissa kahden suoratoistosovelluksen eroa ei ymmärretä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tapaus on saanut monet Twitch-striimaajat heräämään Streamlabsin toiminnalle, ja vannomaan kommenteissa ja twiittilainauksissa lopettavansa sovelluksen käytön. Streamlabsin partnerina ja kasvokuvana toiminut striimaaja Imane ”Pokimane” Anys  vaati Streamlabsia selvittämään yhtiöön kohdistuvat syytökset, tai poistamaan Anysin kuvat alustalta. 8,4 miljoonaa seuraajaa omaava Anys on yksi Twitchin menestyneimpiä striimaajia.

Streamlabs ei ole vielä vastannut syytöksiin, lukuun ottamatta vastausta alkuperäiseen Lightstreamin twiittiin, jossa pyydettiin anteeksi ja laitettiin kaikki huolimattomuuden piikkiin.

Lähde: Twitter