Heti sen jälkeen, kun Olof  ”olofmeister” Kajbjer Gustafsson otti hänen uransa 25. turnausvoittonsa FaZe Clanin viedessä BLAST Pro Series Kööpenhaminan turnauksen, alkoi twitterissä keskustelu siitä, kuka onkaan kaikkien aikojen paras CS:GO -pelaaja, eli GOAT (Greatest Of All Time).

Olofmeisterin viimeisimmän turnausvoiton seurauksena CS:GO kommentaattori Jason ”moses” O’Toole teki mielipiteensä varsin selväksi twiittaamalla: ”Olofmeister on CS:GOAT”.

Mutta kuten missä tahansa urheilussa, GOAT keskustelut ovat aina kiistanalaisia ja mielipiteitä on monia.

Olof ”olofmeister” Kajbjer

Nopein tapa päästä GOAT keskusteluun mukaan on varmasti voittaa eniten turnauksia, eikä kukaan ole pystynyt voittamaan yhtä paljon pokaaleja, kuin kyseinen herra.

Vuoden 2014 Fnatic ajoista aina tähän päivään asti liittyessään 2017 FaZe Claniin, Olofmeister on ehtinyt voittaa huimat 25 mestaruuspokaalia. Suurin osa näistä tuli Fnaticin riveissä, sisältäen myös kaksi Major-voittoa.

O’Toole sanookin, että siinä on selkeä ero, onko pelaaja kaikkien aikojen paras vai tämän hetken paras. Moni saattaa pitää NA’VIn Oleksandr ”s1mple” Kostylieviä tämän hetken parhaana CS-pelaajana, mutta hänellä ei välttämättä vielä ole asiaa GOAT keskusteluun vähäisen joukkuemenestyksen takia.

Kuitenkin vuonna 2015 olofmeister oli monen mielestä maailman sen hetken paras pelaaja Fnaticin dominoidessa CS-kenttiä koko kyseisen vuoden ympäri. Olofmeisterin entinen joukkuetoveri Jesper ”JW” Wecksell oli asiasta samaa mieltä O’Toolen kanssa.

Menestystä kahdessa organisaatiossa ja mestaruuksia joka vuosi. Myös upea paluu loukkaantumisesta. Parhaimpina päivinään voittamaton. Olofmeister näyttää vahvalta GOAT-ehdokkaalta, mutta hän ei suinkaan välty kilpailijoilta.

Nicolai ”dev1ce” Reedtz

Yksi CS-maailman tämän hetken kirkkaimmista tähdistä, dev1ce on pelannut lajin korkeimmalla huipulla jo monta vuotta. Hän ei ole koskaan uransa aikana tippunut maailman parhaimpien pelaajien joukosta.

Dev1cen CV on mennyt kokoajan vakuuttavampaan suuntaan joukkueinaan Copenhagen Wolves, Dignitas ja nykyään Astralis. Vaikka moni onkin pitänyt hänen saavutuksiaan superjoukkueessa olon sivutuotteena, ei ole epäilystäkään etteikö dev1ce olisi todellinen tähtipelaaja.

Hän on ollut viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin HLTVn parhaiden pelaajien listalla top-5 joukossa. Hän on myös Astraliksen kanssa voittanut kaikista eniten Major-turnauksia. Näiden saavutusten lisäksi hänellä on iso kasa muita voitettuja palkintoja takataskussaan.

Gabriel ”FalleN” Toledo

Vaikka MIBRin tämän hetkinen kunto ei näytä parhaimmalta, on brasilialainen ansainnut paikkansa GOAT-keskustelussa aikaisemman dominoinnin ja hänen CS-skene vaikutusvaltansa ansiosta.

Kahtena vuotena Luminosity/SK Gaming oli pitelemätön FalleNin johtaessa joukkoa. Hän oli myös ehkä kaikkein paras AWPer koko skenessä vuosina 2016 ja 2017, voittaen kaksi Major-turnausta putkeen. Myös vuoden 2017 kesäkuusta eteenpäin SK Gaming voitti yhteensä kuusi turnausta.

Moni piti ehkä Marcelo ”coldzera” Davidia joukkueen tähtipelaajana, mutta kaikki tietää, että tähtipelaaja ilman hyvää johtajaa ei pysty parhaimpaansa. FalleN oli isoin syy sille, miksi joukkueet pärjäsivät niin hyvin.

FalleN on ollut myös iso tekijä brasilian CS:GOn suosion nousussa ja inspiroidessaan nuoria tulemaan huppupelaajiksi. Vaikka maailman kaikkien aikojen parhaan pelaajan titteli ei olisikaan FalleNille itsestään selvyys, on hän kuitenkin selkeästi Brasilian kaikkien aikojen paras.

Muita Kandidaatteja

Oleksandr ’s1mple’ Kostyliev

Monen mielestä tämän hetken parhaan CS:GO pelaajan nimi tulee esiin myös monesti, kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista pelaajista, eikä syyttä. Kukaan ei epäile hänen taitojaan, mutta hänen palkintokaappinsa sisältö ei ole vielä sitä luokkaa, että Kostylievin voisi nostaa ihan tosissaan GOAT-keskusteluun. S1mple on vasta 22-vuotias, joten hänellä on vielä paljon aikaa parannella asemiaan keskustelussa. Ehkä jonakin päivänä ukrainalaista voidaan yleisesti pitää kaikkien aikojen parhaana.

Patrik ”f0rest” Lindberg

Patrik ”f0rest” Lindberg saa pisteitä pitkästä urastaan huipulla ja siitä, kuinka hyvä hän on ollut monissa mestaruusturnauksissa. Hän on toki niittänyt menestystä CS:GOssa Ninjas in Pyjamasissa, mutta ennen kaikkea hän on ehkä kaikkien aikojen paras 1.6 pelaaja ikinä. Hänen CS:GO -GOAT statuksensa saattaisi olla vähän kyseenalainen, mutta hänet voidaan nostaa mukaan keskusteluun, kun puhutaan kaikkien aikojen parhaasta Counter-Strike pelaajasta yleisesti.

 

KUKA ON SINUN MIELESTÄSI CS:GOAT?

 

 

lähde: dexerto, TWITTER

kuvalähde: Banzika