On kulunut jo tovi siitä, kun taistelurobotti KAY/O liityi osaksi VALORANTin agenttijoukkoa. Monet odottivat uuden pelattavan hahmon julkaisua Episode 3 Act 2:n käynnistyessä, mutta RIOT julkaisikin Fracture-kartan uuden agentin sijaan.

Agentista nro. 17 on annettu kuitenkin jo runsaasti vihjeitä joiden avulla innokkaimmat fanit ovat voineet selvittää hahmon identiteettiä. Jo ennen viime näytöksen alkua Fracturen julkistustrailerin kertojana toimi tuntematon, ranskalaisella aksentilla puhuva ääni, jonka pelaajayhteisö arveli kuuluvan Deadeye -koodinimellä liikkuvalle Agentille.

Nyt kun Episode 3 Act 3 lähenee, on Riot tiputellut lisää tiedon murusia niin peliin, kuin sen ulkopuolellekin. Tämän tiedämme tällä hetkellä Agentista nro. 17.


Puolustava joukkue voi löytää Fracture-kartalta ensimmäisen vihjeen Deadeyesta. Pelaajien luettavissa on Oran McEneff ja Rúben Pontes -nimisten hahmojen välistä sähköpostiviestintää, joista yhden McEneff lopettaa seuraavasti:

”Ps – Näitkö ”krakamiehen?” Hän antoi minulle käyntikortin, joka näyttää kalliimmalta kuin koko vaatekaappini.” 

Satunnaiselta kuulostava kommentti on kuitenkin tarkkaan harkittu. Syyskuun lopulla Riotin hahmotuottaja John Goscicki julkaisi blogikirjoituksen hahmojen tilasta, ja kirjotuksen lopussa hän puhui lyhesti seuraavasta Agentista, ja lisäsi loppuun kuvan, jossa näkyy musta-kultainen käyntikortti.

Lisäksi ”Krakamiehen” nähtiin vilahtavan jo kesällä Riotin One Year Anthem- juhlavideolla, jolloin nähtiin myös ensimmäiset vihjeet Fracture-kartasta.

Viimeisimmät vihjeet paljastavat mahdollisesti Deadeyen identiteetin.  Viime päivityksessä Valorantin pelitiedostoihin lisättiin ääniraitoja, joista yksi kuuluu seuraavasti:

”Varoitus, Vincent Fabronilla ei ole enää pääsyä laitosalueelle. Fabronia muistuttavasta henkilöstä on tehtävä ilmoitus.” 

Fabroniin viittaa myös Fracturen valvontahuoneesta löytyvät numerosarjat, jotka kirjaimiksi käännettynä sanovat ”Who is the saboteur” (kuka on sabotoija) ja ”Qui est Monsieur Fabron” (Kuka on Herra Fabron).

Riot on varmistanut uuden Agentin kuuluvan Sentinel-kategoriaan, ja hahmo tulee suurella varmuudella pelattavaksi toinen päivä marraskuuta, kun jakson kolmas näytös pyörähtää käyntiin.

Lähde: Valorant Update