Tämän vuoden Assembly Winter Omen by HP Overwatch-turnausta on ympäröinyt roima kasa toiveita ja epäilyksiä. Syksyn aikaiset pelaajavaihdokset ovat sekoittaneet pakkaa sen verran, että tilaisuus skenen hierarkian järisemiselle tuntui enemmän kuin mahdolliselta.

Näyttää kuitenkin siltä, että joukkueet ovat onnistuneet tekemään oikeita ratkaisuja pelaajavalinnoillaan, sillä suuriakaan yllätyksiä ei tänään turnauksessa nähty.

Aamun voittajien lohkon ottelu käytiin vanhojen kilpakumppaneiden Team Gigantin ja ENCE eSportsin välillä. Epäilyt suomiskenen hallitsevan kuninkaan heikkenemisestä karisivat heti pois, sillä Team Gigantti vei ottelun kiistattomin 3-0 luvuin ja tiputti ENCE eSportsin häviäjien lohkoon.

Häviäjien lohkossa nähtiin sen sijaan sydäntä pauhaavaa taistelua, kun Team Nemesis nousi ENCE eSportsia vastaan taistelemaan finaalipaikasta. Joukkueiden kohdatessa GameXpo-turnauksen runkosarjassa oli ENCE eSports vienyt selvän 2-0 voiton. Tällä kertaa Team Nemesis osoittautui kuitenkin raivostuttavan sisukkaaksi vastustajaksi, ja se pakotti ottelun jatkoajalle. Tämä ei silti riittänyt, vaan ratkaiseva erä päättyi ENCE eSportsin voittoon. Muiden erien tavoin myös tämäkin ratkaistiin vain yhden pisteen erolla.

Finaalissa kohtasivat siis jälleen kerran ENCE eSports ja Team Gigantti. Loppuottelu oli kuin kopio näiden aiemmasta yhteenotosta, sillä sekin päättyi vesiselvään 3-0 voittoon Team Gigantin hyväksi. Näyttää siltä, että joukkue voi hyvillä mielin jatkaa juhlimistaan Suomen Overwatch-skenen huipulla, ainakin toistaiseksi.

Turnauksen lopulliset sijoitukset ovat:

Sijoitus Joukkue Palkintosumma
1. Sija Team Gigantti 5 000 €
2. Sija ENCE eSports 3 000 €
3. Sija Team Nemesis 2 000 €
4. Sija FC Lahti Menace

Lähde: Peliliiga Kuvalähde: Team Gigantti