Pariisin Dota 2 -Majorin online-karsintavaihe pelataan maailmanlaajuisesti torstaista sunnuntaihin. Karsintavaiheessa kahdeksan joukkuetta kisaavat kutsusta toukokuussa pelattavaan MDL Disneyland Paris -Majoriin. Euroopan aluekarsinnat alkavat tänään torstaina ja päättyvät lauantaina.

Karsintoihin osallistuu jopa kuusi suomalaispelaajaa: Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen (Team Liquid), Topias ”Topson” Taavitsaisen (OG) ja Jesse ”JerAx” Vainikan (OG) lisäksi Major-kutsua havittelevat Joni ”Buugi” Fält, Peetu-Elmeri ”Peksu” Väätäinen sekä Tomas ”Syuuu” Sainio, jotka pelaavat monikansallisen Goblin Legs -joukkueen riveissä.

Pariisissa pelattavassa pääturnauksessa on jaossa kaikkiaan miljoona dollaria palkintorahaa ja 15 000 DPC-pistettä. Koska kyseessä on myös dotakauden toiseksi viimeinen Major, on kutsun saaminen turnaukseen erityisen tärkeää suomalaispelaajille. Team Liquid on DPC-rankingissa vasta sijalla 11 (525 pistettä). OG on ansainnut vaivaiset 48 pistettä, mikä oikeuttaa 29. sijaan.

Karsintojen etenemistä voi seurata suomeksi selostettuna Pelaajat.com -kanavalta. Otteluita pelataan torstaina (14:00, 18:00, 21:30), perjantaina (15:30, 19:00) ja lauantaina (15:30, 19:00).

Lähteet: Liquipedia, Pelaajat.com Kuvalähde: MDL