Lähteet ovat kertoneet HLTV:lle, että yhdysvaltalainen organisaatio 100 Thieves jättää CS:GO:n. Organisaation päätös jättäytyä CS:GO:sta johtuisi mitä ilmeisimmin joukkueen huonoista pelituloksista sekä Justin ”jks” Savagen huhutusta siirrosta Complexityyn.

100 Thieves tuli CS:GO:n kilpapelikentille vuoden 2017 lopulla, mutta matka ei ollut ruusuinen. Silloisessa joukkueessa pelasi Vito ”kNg” Giuseppe, Henrique ”HEN1” Teles, Lucas ”LUCAS1” Teles, Lincoln ”fnx” Lau  sekä Bruno ”bit” Lima. Kyseinen kokoonpano vapautettiin kuitenkin jo vuoden 2018 alussa.

Uuden tulemisen CS-kentille organisaatio teki vuonna 2019, jolloin se kiinnitti itselleen yhdysvaltalaisen Renegadesin kokoonpanon jossa pelasi Justin ”jks” Savage, Aaron ”AZR” Ward, Joakim ”jkaem” Myrbostad, Jay ”Liazz” Tregillgas, Sean ”Gratisfaction” Kaiwai, valmentajanaan Aleksandar ”kassad” Trifunović. Pelaajat ovat siitä asti pysyneet samana, mutta Trifunović ei ole valmentanut joukkuetta siirryttyään Cloud9:iin huhtikuussa.

Joukkue nousi nopeasti hätyyttelemään rankingin kärkeä, mutta viimeiset viisi kuukautta se on ollut top10-joukkueiden ulkopuolella. Vaikka organisaatio jättäytyisi CS-kentiltä, on sillä edelleen edustus League of Legendsissä, Valorantissa sekä Fortnitessa.

100 Thieves vahvisti huhut vielä maanantai-iltana. Organisaation perustaja Matthew ”Nadeshot” Haag kertoi julkaistulla videolla suurimmaksi syyksi CS:GOsta vetäytymiseen koronaviruspandemian, joka on muuttanut muun muassa turnausten pistejärjestelmiä: Rosterimuutokset olivat käytännössä mahdottomia pistemenetyksen vuoksi. Lisäksi koronaviruksen myötä monet suuret turnaukset järjestetään Euroopassa, kaukana organisaation päämajasta Los Angelesissa, ja organisaatio ei pystynyt tukemaan pelaajiaan tarpeeksi.

Haag toteaa videolla muistelevansa hetkiä CS:GO:n parissa lämmöllä ja ilolla, ja odottaa näkevänsä mahtavia tekoja pelaajilta, joista organisaatio nyt luopui. Haag ei myöskään täysin sulje pois sitä vaihtoehtoa, etteikö 100 Thieves vielä joskus palaisi uudestaan CS:GO:n pariin. Joukkueen viimeiseksi turnaukseksi jää IEM New York.

Lähde: HLTV
Kuva: 100 Thieves

Päivitetty 12.10.2020 klo 22.42: Otsikko, ingressi ja juttuun lisätty 100 Thievesin twiitti.