Monien eri lähteiden mukaan ESL on pyytänyt joukkueita osallistumaan äänestykseen, jolla päätetään, millä tavalla valmentajat ovat mukana ensimmäisessä ESL One Road To Rio -turnauksessa. Äänestyksen deadline oli asetettu noin 24 tunnin päähän siitä, kun joukkueet saivat viestin äänestyksestä, kerrotaan DBLTABin artikkelissa.

Äänestyksessä on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on, että valmentaja saa osallistua serverille sekä osallistua voice chattiin kuten tähänkin mennessä. Toinen vaihtoehto taasen estää valmentajia osallistumasta serverille sekä puhumasta tiimille – ainakin chat-ohjelmien kautta. Erikoisinta äänestyksessä on, ettei päätöstä tehdä sen mukaan mitä enemmistö äänestää, vaan mikäli esimerkiksi yksi joukkue äänestää toista vaihtoehtoa, eivät valmentajat saa osallistua.

Kyseinen huhu on aiheuttanut paljon keskustelua Twitterissä, mikä on täysin ymmärrettävää. Esiin on nostettu se, että tietysti joukkueet ilman valmentajaa äänestävät kakkosvaihtoehtoa. Toisaalta moni on vakuuttunut, että vaikka valmentajien osallistuminen nykyiseen tapaan estettäisiin, keksitään kyllä keinoja joilla he voivat puhua joukkueelle. Otto ”ottoNd” Sihvon edustaman c0ntact Gamingin valmentaja Neil Murphy twiittasi, että mikäli yksikään tiimi äänestää vaihtoehtoa B, hän ilmeisesti katselee pelit sängystä.

ESL Road to Rio -turnaukset ovat karsintoja syksyllä 2020 pelattavaan vuoden ainoaan Major-turnaukseen. Ensimmäiset turnaukset alkavat Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa 22.4..

Lue lisää: Majoreille uusi karsintajärjestelmä – uhka vai mahdollisuus suomalaisille?

Lähde: DBLTAB Kuva: ESL