Blizzardin Overwatch League otti kauden neljännen ja viimeisen vaiheensa yhteydessä käyttöön pakollisen 2-2-2-lukituksen. Tämä tarkoittaa, että jokaisessa joukkueessa pitää olla kaksi Support-hahmoa, kaksi tankkia ja kaksi DPS-hahmoa. Päätöksen oletettiin vaikuttavan merkittävästi liigan toimintaan, mutta sen vaikutukset ovat saattaneet olla dramaattisempia kuin kukaan osasi ennnustaa.

Viime viikon otteluissa nähtiin useita ennalta-arvaamattomia lopputuloksia. Ensinnäkin liigan jumbosijalla istuva Florida Mayhem peittosi pistelistan kuudentena olevan London Spitfiren luvuin 3-0. Tulos oli vähintääkin yllätys ja sai aikaan kiivasta keskustelua fanien yhteydessä.

Samanlainen ilmiö toistui vielä uudestaan kun liigan 19. sijalla oleva Washington Justice peittosi sen ykkössijaa suvereenisti hallitsevan Vancouver Titansin 4-0. Myös vähemän radikaaleja, mutta mahdollisesti aivan yhtä merkittäviä tuloksia syntyi, kun 11. sijalla oleva Guangzhou Charge peittosi neljännelle sijalle yltäneen Hangzhou Sparkin 3-0 ja 12. sijalla oleva Chengdu Hunters voitti liigan hopeasijaa hallitsevan New York Excelsiorin selkein 4-0 luvuin.

2-2-2-lukituksen tuomaa merkittävää meta-muutosta pidetään selvimpänä syynä yllättäviin tuloksiin. Jotkut fanit ovat tosin myös miettineet, josko huippujoukkueet syystä tai toisesta päästivät vastustajansa tällä viikolla helpolla. Myös yksittäisten pelaajien ratkaisevia taitoja on nostettu esiin, etenkin DPS-roolissa.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard