Heinäkuussa pelattu IEM Cologne antoi CS:GO-faneille toivoa siitä, että viimein LAN-tapahtumat ovat tehneet paluun ja tunnelmasta päästään nauttimaan. ESL Pro League kuitenkin ilmoitti, ettei seuraavaa kautta pelata paikan päällä Maltalla kuten alunperin oli suunniteltu, ja syyksi ilmoitettiin epävarma koronatilanne.

Vaikka IEM Cologne järjestettiin onnistuneesti, on ESL Proleaguen pelaajaneuvosto ja pelaajien ammattiyhdistys CSPPA (Counter-Strike Professional Player’s Association) yhdessä päättäneet, että liiga pelataan internetin välityksellä. ESL kertoo, että olisi halunnut jatkaa toimintaansa lani-ympäristössä, mutta jatkuvasti muuttuviin rajoituksiin on mahdotonta varautua, sillä tilanne on muuttunut IEM Colognen jälkeen esimerkiksi delta-variantin osalta. Tapahtuman alkuun on alle neljä viikkoa.

ESL seuraa tilannetta jatkuvasti, ja toivoo, että myöhemmin syksyllä ja talvella pelattavat IEM-turnaukset voitaisiin pelata jälleen paikan päällä, vaikka tällä hetkellä internetin välityksellä pelaaminen onkin turvallisin ratkaisu.