Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL uutisoi, että esports-tapahtumajärjestäjien koulutus aloitetaan Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa vuodenvaihteessa. Koulutus on suunnattu paitsi LUTin, myös Saimaan ammattikorkeakoulun ja Ammattiopisto Sampon opiskelijoille. Kurssi täyttyi jo pian ilmoittautumistajan alettua.

Tiedotteen mukaan ”koulutus tarjoaa osallistujille eväitä elektronisen urheilun tapahtumien suunnitteluun, markkinointiin, toteutukseen ja jälkimarkkinointiin”. LUT markkinoi koulutusta kohderyhmänään erityisesti junioritoiminta, sillä se huipentuu 11-14-vuotiaille järjestettävään Overwatch-junioriturnaukseen.

Kouluttajina tapahtumajärjestäjäkoulutuksessa toimivat tiimivalmentajat ja Trailblazersin manageri Topias Rantala. Lisäksi Etelä-Karjalan liiton Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -rahoitus rahoittaa Nuorista voimaa e-urheiluun -hanketta, jonka osana tapahtumajärjestäjäkoulutusta kehitetään.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on myös Suomen ensimmäinen yliopisto, joka on perustanut oman elektronisen urheilun joukkueensa. Toukokuussa Imatran Pallo-Veikkojen kanssa yhteistyössä perustettu IPV Trailblazers otti heinäkuussa suojiinsa silloisen Nemesiksenä tunnetun Overwatch-joukkueen. Kokoonpano on edustanut Trailblazersia samalla miehityksellä heinäkuusta asti ja on ilmoittanut aloittavansa Overwatchin ruohonjuuritason valmennusohjelman.

Lähteet: SEUL, LUT, Imatralainen, KAMK Kuvalähde: LUT