E-urheiluorganisaatio Trailblazers ja LUT-yliopisto järjestävät yhteistyössä Saimaa Clutch Summer -tapahtuman, joka järjestetään Lappeenrannassa 27. heinäkuuta. Tapahtuma keskittyy CS:GO-turnauksen ympärille ja se on jatkoaa huhtikuun Saimaa Clutch-tapahtumalle.

”Loimme uuden tapahtuman vastataksemme Etelä-Karjalan kasvavaan kysyntään. Tarjoamme Suomen mittakaavassa laadukkaan esports-elämyksen, jollaista ei ole aiemmin täällä nähty”, kertoo tapahtumatuottaja Tapio Sirviö.

Tapahtuman CS:GO-turnaus pelataan Kulttuuritila Nuijamiehen legendaarisessa elokuvateatterisalissa. Paikan päälle pääsee pelaamaan neljä turnauksessa parhaiten menestynyttä joukkuetta. Voittajajoukkue palkitaan 1 500 euron arvoisella palkinnolla, josta 1 000 euroa on riihikuivaa rahaa. Toiseksi sijoittunut joukkue palkitaan 450 euron arvoisella palkinnolla.

Pääturnauksen lisäksi kulttuuritilan aulassa pelataan CS:GOta firma- ja perhesarjoissa 2 vs 2 Wingman -peleinä. Aulasta löytyy myös yleisöpelialue, jossa kuka tahansa pääsee kokeilemaan peliä. Alueella on myös uudempaa peliteknologiaa esittelevä Virtual Reality -nurkkaus.

Turnauksen katsomiskokemus on merkittävä osa tapahtumaa. Ottelut näytetään suurelta valkokankaalta ja niitä voi katsoa myös aulan isoilta näytöiltä ja netissä Twitch-palvelussa. Tämän lisäksi tapahtuma yltää Nuijamiehestä Valtakadulle asti, jossa turnausta esitetään 10 neliön jättinäytöltä.

Saimaa Clutch Summer järjestetään Nuijamiehessä lauantaina 27. heinäkuuta klo 12-21. Tapahtuma on pääsymaksuton, ikäraja 13 vuotta. Turnaukseen voi ilmoittautua Saimaa Clutch Summerin Facebook- ja Instagram-sivuilla 19.7. asti. Mukaan pääsee 16 nopeinta.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Multitronic, Virefin, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto, Esports educational ecosystem-hanke, Nuijamies sekä Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, jotka mahdollistavat pääsymaksuttoman tapahtuman ja palkintopotit pelaajille.

Lähde: Trailblazers Kuvalähde: Trailblazers