Kansainvälinen Overwatch-yhteisö koki tällä viikolla ensimmäisen todellisen menetyksensä kun Dennis "INTERNETHULK" Hawelka menehtyi ennenaikaisesti. Yksityiskohtia tämän poismenosta ei tiedetä. Hawelka oli menehtyessään kolmekymmentävuotias.

Hawelka oli merkittävä tekijä monille skenessä toimiville henkilöille. Parhaiten hänet tunnetaan Overwatchin alkuaikoja dominoineen IDDQD:n avain- ja perustajajäsenenä. Joukkue siirtyi myöhemmin Team EnVyUsin alaisuuteen, jossa se voitti tähän mennessä ainoana länsimaisena joukkueena Etelä-Korean Overwatch Apex -turnauksen.

Myöhemmin Hawelka siirtyi pelaajasta valmentajaksi ja valmensi Laser Kittenzin, Rogue ja Team Liquidin Overwatch-joukkueita. Hawelka oli yksi Overwatchin alkuaikojen ensimmäisistä pelaajavalmentajista.

Hawelkan entinen joukkuetoveri Timo "Taimou" Kettunen muistelee ystäväänsä.

Hulktastic Cup alkaa tänään kello 21:00 Suomen aikaa. Kyseessä on leikkimielinen turnaus, joka pelataan Overwatchin PTR:ssä. Se on siis paitsi tilaisuus ottaa osaa Hawelkan muistamiseen, myös mahdollisuus nähdä tulevien päivitysten vaikutuksen pelin kulkuun.

Useat Overwatch-piireistä tutut henkilöt tulevat jakamaan lähetyksessä muistojaan Hawelkaan liittyen, mukaan lukien tuleva Overwatch-Liigan selostaja Christopher "MonteCristo" Mykkles.

Pelaajina turnauksessa nähdään myös tunnettuja nimiä, kuten Philadelphia Fusionsin Joona "Fragi" Laine, Isaac "Boombox" Charles ja Simon "snillo" Ekström, Florida Mayhemin Vytis "Mineral" Lasaitis, San Francisco Shockin Dante "Danteh" Cruz ja Houston Outlawsin Jake "JAKE" Lyon.

Turnaus on katsottavissa suorana Twitchistä. Lisäksi turnausjärjestäjät ovat perustaneet Gofundme-sivun Hawelkan hautajaisjärjestelyjen maksua varten.

Lähde: Izzy "Noukky" Müller Kuvalähde: Esports-pro