League of Legendsin vuoden 2020 maailmanmestaruuskisojen finaaliottelut ovat aivan nurkan takana. Kaikista seuratuin e-urheilutapahtuma huipentuu kun korealainen DAMWON Gaming ja kiinalainen Suning. Mikäli Suning onnistuu ottamaan voiton, menee maailmanmestaruus kolmannen kerran putkeen Kiinaan.

Lauantaina klo 12 alkavia finaalilähetyksiä voi seurata kello 12 alkaen Twitchissä, YouTubessa sekä LoLEsportsin sivuilla. Mikäli LoL ei ole tuttu peli, tarjoaa Red Bull siipien lisäksi ratkaisun tähän: Voit seurata LoLiin vasta tutustuville suunnattua lähetystä Twitchissä tai YouTubessa. Tässä lähetyksessä pelin kulku selitetään yksityiskohtaisemmin kuin päälähetyksessä.

Alunperin paras viidestä -formaatilla pelattava finaali oli tarkoitus näyttää suomeksi selostettuna Ylen kanavilla, mutta sopimusteknisistä syistä tämä ei tapahdu.

–  MM-finaalin näyttäminen olisi ollut pienimuotoinen e-urheilun kulttuuriteko, mutta nyt joudumme peruuttamaan suoran lähetyksen sopimusteknisiin epäselvyyksiin vedoten. Luonnollisesti pahoittelemme näin yllättävää peruuntumista, Ylen e-urheilutuottaja Otto Rönkä kommentoi Ylen uutisessa.

Kuva: LOLEsports