Riot Games on rangaissut Origenia 10 000 euron sakoilla. Yhtiö oli saanut jo maaliskuussa tietää, että työsopimukset jotka Origen oli solminut päävalmentajansa ja varapelaajiensa kanssa olivat puutteellisia. Jatkotutkimukset paljastivat myös, että koko joukkueen taloudellinen huolenpito oli riittämätöntä Saksan lainsäädännön valossa.

Kyseinen lainsäädäntö viittaa asetuksiin, jotka koskevat muun muassa veronmaksua, terveysvakuutusta ja sosiaalimaksuja. Riot Gamesin tutkimuksen mukaan kaikki nämä osa-alueet oli sisällytetty sopimukseen, mutta niitä ei oltu toteutettu oikealla tavalla.

Origen oli valmis tekemään yhteistyötä Riot Gamesin kanssa ja korjaamaan puutteensa. Joukkue on sittemmin korjannut sopimuksensa asialliseen muotoon ja rakentanut palkanmaksusysteemin, joka on vastaa sekä Riot Gamesin asettamia sääntöjä että Saksan lainsäädäntöä.

Pelaajia ei tulla rankaisemaan tapahtuneesta, eikä heille ole aiheutunut tapahtuneesta vahinkoa. Siitä huolimatta Riot Games pitää Origenin rikkomuksia vakavina, sillä ne ”asettivat pelaajat lainopilliseen vaaraan” ja ”olisivat voineet aiheuttaa vahinkoa pelaajien hyvinvoinnille”.

Lähde: Riot Games, kuvalähde: Origen