League of Legendsin Euroopan liiga EU LCS (European League of legends championship series) siirtyy uuteen franchising-systeemiin. Samalla liiga saa uuden nimen; League of Legends European Championship – LEC. Nimenvaihdon mukana liiga vaihtoi myös logoaan.

 

Vanhojen legendojen paluu ja uusia nimiä

Yksi eniten odotetuista uutisista, oli, mitkä joukkueet tulevat lunastamaan paikkansa LEC-liigassa. Uuden franchising-systeemin mukaan joukkueiden tuli hakea paikkaa liigassa uudelleen ja Riot Games valitsi kymmenen joukkuetta, jotka pääsivät liigaan mukaan.

Kuluneen vuoden EU LCS joukkueista Fnatic, Schalke 04, G2 Esports, Misfits Gaming, Splyce ja Team Vitality valittiin mukaan vuoden 2019 LEC-liigaan.

Kaksi uutta organisaatiota jotka lunastivat paikkansa LEC-liigassa olivat Rogue ja Excel Esports.

Liigassa nähdään ensi vuonna myös kahden legendaarisen joukkueen Origenin ja SK gamingin paluu Euroopan kovimman League of Legends -sarjan pariin.

Origen on legendaarisen Enrique ”xPeke”Cedeño Martínezin perustama joukkue, jolla on pitkä historia EU LCS:sä ja ylsi parhaimmillaan maailmanmestaruuskisojen semifinaaliin. Origen kuitenkin tippui pois LCS-tasolta 2017 keväällä, pitkien ongelmien jälkeen. Viime keväällä Origen teki paluun ja voitti European Masters -turnauksen kiinnittämällä monta isoa nimeä joukkueeseensa.

Origenilla on pitkään ollut suuri fanikunta, ja Twitter onkin täyttynyt suosituista ”When does Origen play” -meemeistä heti LEC:n julkaisun jälkeen.

Myös lähes League of Legendsin alkuajoista olemassa ollut organisaatio SK Gaming tekee paluun Euroopan kovatasoisimpaan liigaan. Kuten Origen, myös SK Gaming tippui pois EU LCS -tasolta vuoden 2016 keväällä.

Vielä ei ole julkaistu joukkueiden pelaajia, ja off seasonin pelaajakauppa käykin tällä hetkellä kuumana.

 

Uusia selostaja kasvoja ja muutoksi formaattiin

LEC-liigan formaatin pitäisi pysyä suhteellisen samanlaisena LCS-formaattiin, mutta Riot on luvannut pieniä muutoksia, joista kuullaan lähiviikkoina.

Myös lähetystiimiin on tulossa muutoksia, jotka julkistetaan tulevien viikkojen aikana. Esimerkiksi EU LCS:sän emäntänä toiminut Eefje ”sjokz” Depoortereon ilmoittanut toimivansa freelancerina tulevaisuudessa, joten ei ole varmaa, nähdäänkö häntä enää LEC:n kasvoina.

Tiedossa on jo, että entinen Kiinan liigan (LPL) analyytikko, Indiana ”Froskurinn” Black on liittymässä LEC:n lähetystiimiin.

Uusi LEC-kausi alkaa 18.1.2019.

Lähde: Riot Games Kuvalähde: Riot Games