League of Legends (LoL) pelin kehittäjä Riot Games on nostanut kanteen Counter-Strike organisaatio Riot Squadia vastaan. Oikeusjutun syynä on nimeämisen yhtäläisyys, tavaramerkittyjen sanojen käyttäminen brändäyksessä sekä mainosmateriaalit.

Riot Gamesin oikeusjutun yksityiskohtien mukaan Riot Squadilta tulisi kieltää sana ’Riot’ heidän medioissa ja tuotteissaan. Riot Games on myös vaatinut aloittelevaa e-urheilualan yritystä korvaamaan heille ”sen käytöstä aiheutuneet vahingot.”

League of Legends -pelin kehittäjä omistaa tavaramerkin sanoille ’Riot’ ja ’Riot Games’, silloin kun niitä käytetään pelien tai e-urheilun yhteydessä. Kehittäjät väittävät, että Riot Squadin henkilökunta ja johtoporras olivat käyttäneet hyväksi yrityksen tuotemerkkiä organisaationsa hyödyntämiseksi.

”Riot Squad on epäoikeudenmukaisesti ja laittomasti omaksunut sekä hyödyntänyt RIOT-tuotemerkkiä markkinoinnin, mainonnan ja uuden e-urheiluorganisaation promoamisessa, jonka väitetään olevan ’pelaajien perustama pelaajille’,” virallisen asiakirjan mukaan.

Tencentin omistama yritys vaati myös Kalifornian tuomioistuimen määräämään Riot Squadia toimittamaan tuhoamista varten kaikki merkkiä käyttävät materiaalit ja tuotteet, erityisesti kaikki markkinointimateriaalit, joissa näkyy sana ’Riot’.

Tällä hetkellä tulen alla oleva organisaatio on vielä alkuvaiheessa, sillä se perustettiin vasta maalikuussa 2019 Robert Hardenin ja Anthony Santiestebanin toimesta. Organisaatio on ollut voimassa 8 kuukautta ja tuossa ajassa Twitter-seuraajia on kertynyt vaatimattomat 8133.

Riot Squad kilpailee myös Fortnitessä, Apex Legendsissä, PUBGissa sekä Rainbow Six Siegessä. Riot Squad kieltäytyi kommentoimasta tapahtumia ennen Dexerto -sivuston julkaisua.

 

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: Flickr / Chris Yunker