League of Legendsin kauden 9. maailmanmestaruuskisojen lohkovaihe alkaa tulevina viikkoina 12. päivä lokakuuta. 24 joukkuetta ympäri maailmaa saapuvat Eurooppaan tavoittelemaan pelin arvokkainta palkintoa, joista 16 etenevät päätapahtuman lohkovaiheeseen. Ottelut pelataan Berliinissä, Madridissa ja turnaus huipentuu Pariisin loppuotteluun 10. päivä marraskuuta.

Vuoden 2019 maailmanmestaruuskisat tulevat olemaan LOL:in yksi kaikkien aikojen tasokkaimmista turnauksista lajin historiassa. Kaikilla osallistujilla on tällä kertaa hyvä mahdollisuus voittoon, sillä mikään joukkue ei ole yksin pystynyt dominoimaan lajia kuluneen 12 kuukauden aikana.

Eurooppalainen G2 Esports lähtee turnaukseen hienoisena ennakkosuosikkina voittaen aiemmin tänä vuonna Mid-Season Invitational-turnauksen, mutta he saavat kovia haastajia aiemmista mestareista ja nousevista tähdistä.

Kolminkertainen voittaja, korealainen SK Telecon T1 ja hallitsevat mestarit kiinalainen Invictus Gaming ovat varmasti tälläkin kertaa varteenotettavia haastajia G2:lle.

Formaatti

League of Legends Maailmanmestaruuskisat on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: jo käynnissä olevaan play-in vaiheeseen, päätapahtumaan ja pudotuspelivaiheeseen. Play-in vaiheen ja päätapahtuman lohkot on jaettu joukkueiden aikaisempien otteiden perusteella kansainvälisillä ja maanosien sisäisillä kentillä.

12 joukkuetta osallistuu play-in vaiheeseen, josta parhaille on jaossa paikat 16 joukkueen päätapahtumaan.

2019 Maailmanmestaruuskisojen formaatti pysyy samana aiempiin vuosiin verrattuna. (KUVA: riotgames)

Päätapahtuman 16 joukkuetta jaetaan neljään lohkoon, joista kahdeksan parasta etenevät pudotuspeleihin.

Pudotuspelit etenevät kahdeksan joukkueen kaaviossa. Joukkueet pelaavat paras viidestä -sarjan ja häviäjä on suoraan ulkona turnauksesta. Pudotuspelien voittaja kruunataan maailmanmestariksi ja pääsee nostamaan Summoner’s Cup pystiä.

Rahaa on jaossa yhteensä $2,225,000, josta voittajajoukkue kuittaa 37,5% summasta, eli noin 800 tuhatta dollaria.

Kisat kestävät yhteensä viisi viikkoa (KUVA: riotgames)

 

LOL:n Maailmanmestaruuskisoja pääset seuraamaan live streameista Twitchissä ja Youtubessa.

 

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: Riotgames