League of Legendsin kevätkausi 2019 lähestyy päätöstään, ja vuoden ensimmäinen kansainvälinen turnaus, Mid Season Invitational, odottaa nurkan takana. Ennen MSI:n alkua pitää kuitenkin saada selville sen osallistujat; jokaisen alueen ykkösjoukkueet.

 

Etelä-Korea

Finaaliviikonloppu lähtee käyntiin odotetulla otelulla, kun Korean LCK:n kaksi titaania SKT T1 ja Griffin ottavat mittaa toisistaan. Griffin näytti sarjakaudella olevansa ylivoimaisesti Korean paras joukkue, mutta meta-muutosten vuoksi Griffin otti pari häviötä alleen ennen playoffeja. Joukkue sijoittui silti ykköseksi kevään sarjakauden jälkeen.

Toinen finalisti, SKT T1, taas pullisteli lihaksiaan kauden loppua kohden. Viimeisimpänä näytöksenä tästä SKT kaatoi Kingzone Dragon X:n semifinaaleissa 3-0 hyvin helpon näköisesti.

Finaali on todella odotettu, ja tarjoaa varmasti laatupelaamista. Finaalia pääset seuraamaan lauantaina kello 11.00 LCK:n Twitch-kanavalta tai LoL Esportsin YouTubesta.

 

Eurooppa

Pelit jatkuvat lauantai-iltapäivällä kello 18:00 Rotterdamissa, jossa Fnatic kohtaa Origenin, panoksena paikka Euroopan LEC:n finaalissa G2:ta vastaan. Origen hävisi viime viikonloppuna G2:lle 3-0 LEC:n uuden playoff formaatin Juggernaut-ottelussa, jossa pelasivat liigan sarjakauden kaksi ensimmäiseksi sijoittunutta joukkuetta. Lauantaina Origenilla on vielä mahdollisuus Fnaticin voittamalla päästä ottamaan uusintaottelu G2:ta vastaan.

Fnatic taas on ollut viime aikoina hurjassa nosteessa aivan katastrofaalisen alkukauden jälkeen, jossa he aloittivat liigan 3-7 tuloksella. Nyt Fnaticiä pidetään ainoana mahdollisena haastajana G2:lle. LEC:n finaali pelataan sunnuntaina kello 18:00 ja sekä semifinaalia että finaalia voit seurata Riot Gamesin Twitch-kanavalta tai YouTubesta.

 

Pohjois-Amerikka

Myös Pohjois-Amerikassa ratkaistaan mestari, kun kaksi mantereen jättiorganisaatiota, Team Solo Mid ja Team Liquid, ottavat yhteen LCS-finaalissa. Liquid on näyttänyt alueen parhaalta joukkueelta koko kauden, kun taas TSM:llä on ollut ylä- ja alamäkiä. Viimeksi semifinaalissa TSM ajautui 0-2 asemaan Cloud 9:a vastaan, mutta onnistui kääntämään sarjan ja voittamaan sen 3-2.

Sarjakaudella TSM kuitenkin voitti molemmat ottelunsa Liquidiä vastaan, joten finaalista on tulossa mielenkiintoinen. TSM:n supertähti Bjergsenillä on 5 LCS-mestaruutta, kuten myös Liquidin Doubleliftillä. Ottelun voittaja nouseekin johtoon kaikkien aikojen ansioituneimpana pohjoisamerikkalaisena pelaajana. LCS:n finaali alkaa 23:00 ja voit seurata sitä Riot Gamesin Twitch-kanavalta tai YouTubesta.

 

Kiina

Kiinan LPL:ssä ei päästä vielä viikonlopun aikana ratkaisemaan mestaria, mutta siellä pelataan lauantaina ja sunnuntaina semifinaalit, joissa päätetään joukkueet ensi viikon finaaliin. Lauantain semifinaalissa kohtaa FunPlus Phoenix, joka voitti sarjakauden, ja kahdeksanneksi sijoittunut JD Gaming. FunPlus Phoenix lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta JD Gaming on näyttänyt hyvältä playoffeissa, voittaen Team WE:n ja RNG:n matkallaan semifinaaleihin.

Sunnuntain toisessa semifinaalissa kohtaavat hallitseva maailmanmestari Invictus Gaming ja Topsports Gaming. Sarjakaudella joukkueet sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi, joten ottelusta odotetaan todella tasaista. Ensimmäinen semifinaali pelataan lauantaina kello 12:00 ja toinen sunnuntaina kello 12:00. Otteluita voit seurata LPL:n englannin kieliseltä Twitch-kanavalta tai YouTubesta.

Kuvalähde: Riot Games