League of Legendsin Nordic Championship eli Pohjoismaiden mestaruuskilpailu käynnistyy kevätkauden osalta tänään. Kahdeksan joukkueen kilpailussa nähdään joukkueita Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Palkintopotti kilpailussa on 200 000 Ruotsin kruunua.

PM-kilpailu on osa pelinkehittäjä Riot Gamesin pyrkimystä tehostaa League of Legendsin alemman tason kilpailua Euroopassa. Alueellisten sarjojen voittajat etenevät uuteen Euroopan Cupiin, jossa kisaavat kaikkien alueellisten sarjojen voittajat. Kausia formaatissa pelataan kaksi, kevätkausi ja kesäkausi.

Karsinnat turnaukseen järjestettiin helmikuun lopulla. Suomen karsintoihin osallistui neljä joukkuetta, joista kaksi, SuperGG ja Team Sauna, etenivät PM-kilpailuun. Joukkueet ovat sittemmin vaihtaneet omistusta: saksalainen e-urheiluorganisaatio Arctic Storm on hankkinut SuperGG:n, kun taas norjalainen nDurance Gaming on hankkinut Team Saunan.

Turnaukseen osallistuvat joukkueet:

Roligan eSport Riddle eSports nDurance Gaming Packa Pappas Kappsäck
Team Singularity Fact Revolution Arctic Storm Team Atlantis

Suomalaisjoukkueiden kokoonpanot:

nDurance Gaming Arctic Storm
Top lane Nandisk0 Karwox
Jungle Heku elmu
Mid lane Yameru Merza
AD Carry Azitor Imbi
Support Touch Eru
Vaihtopelaaja Voluxa

Etenkin nDurancen suomalaiset ovat saaneet kovaa peliseuraa, sillä Nandisk0 ja Touch kuuluvat turnauksen meritoituneimpiin pelaajiin. Touchilla on kokemusta maailmanmestaruuskisoista vuodelta 2014, kun hän pelasi Turkin parhaimpiin joukkueisiin kuuluvassa Dark Passagessa. Nandisk0 on pelannut pitkän uran Espanjassa.

nDurancen tilanteesta erikoisen tekee se, että organisaation LoL-joukkue pelaa myös Norjan kansallista e-urheiluliigaa Telenorligaenia. Joukkueen suomalaispelaajat eivät osallistu kyseisen liigan peleihin, vaan Nandisk0 ja Touch pelaavat kolmen norjalaispelaajan kanssa.

Arctic Storm hioi puolestaan kisakuntoaan viikonloppuna voittamalla LanTrekissa järjestetyn LoL-turnauksen.

PM-kilpailun runkosarja pelataan tämän ja ensi viikon aikana. Semifinaalit pelataan 20. maaliskuuta, ja finaali 1. huhtikuuta DreamHack Studiolla Tukholmassa. Turnauksen voittaja etenee Euroopan Cupiin, josta Riot Games tulee julkistamaan vielä lisätietoja. Kaikista alueellisista sarjoista löytyy lisätietoa lolesportsin sivuilta.

Ottelulähetykset alkavat Suomen aikaa kello 20, ja niitä voi seurata kanavalta https://www.twitch.tv/dreamhacklol. Tarkat ottelupäivät löytyvät DreamHackin sivuilta.

Lähde: DreamHacktwitter.com/NordicLeague Kuvalähde: Riot GamesNordic Championship