LGR osoitti Oulussa järjestetyssä eSM-osakilpailussa olevansa Suomen paras Counter-Strike-joukkue. Kansainvälisissä peleissä iGame.com nimellä tunnettu joukkue eteni turnauksessa helppoon voittoon.

Osakilpailun loppuottelussa LGR kaatoi SkitLiten suorastaan ylivoimaiseen tapaan 2-0 (16-6, 16-3). LGR oli SkitLiteä parempi myös alkulohkossa(16-11). Sen lisäksi LGR voitti lohkovaiheessa Paranoia eSportsin(16-5). Välierissä oli puolestaan croveNtin vuoro kohdata ennakkosuosikkien mahti, kun LGR leikitteli 2-0(16-3, 16-3) voiton. LGR:n finaalivastustaja SkitLite kohtasi välierissä SJK eSportsin ja oli tuossa ottelussa seinäjokelaisia parempi 2-0(16-8, 16-9)

Loppuottelussa SkitLite aloitti LGR:ää terävämmin, viemällä ensimmäisenä karttana pelatun Trainin pistoolikierroksen. Terroristeilla pelannut LGR kuitenkin kuittasi heti seuraavalla kierroksella ja nousi ottelussa 4-1 johtoon. SkitLite onnistui vielä tasoittamaan ottelun, mutta sen jälkeen LGR meni menojaa ja SkitLite voitti enää kaksi kierrosta koko loppu kartan aikana.

Toisena karttana pelattu Mirage oli Suomen ykkösjoukkueelta vielä kovempi näyttö joukkueen tasosta sillä SkitLite onnistui kasaamaan yhteensä vain kolme kierrosta.

LGR:n Saku “SAGGERTTON” Jokisen mukaan peli oli helppo.

— Olihan se aika yksitoikkoinen finaali. Ei ollut vastustajilla oikein saumaa, SAGGERTTON kommentoi ottelun jälkeen.

SAGGERTTON itse oli varsinkin toisessa kartassa Miragessa esillä hienojen suortusten myötä. Kunnian hän antoi tästä joukkuetovereilleen.

— Omat pelasi hyvin nuo tilanteet mulle niin eihän siinä ollut mitään. Sai helposti otettua niitä frageja.

Juho ”Juhob” Lampinen Kuvaaja: Ville-Veikko Vähäaho

LGR:n seuraava LAN-koitos koittaa Krakovassa Euroopan Minoreissa. Luonnollisesti joukkueen tavoitteena on päästä turnauksessa kolmen parhaan joukkoon ja saavuttaa paikka Major-karsintaan. Valmistautuminen turnaukseen on alkanut jo kovassa käynnissä.

— Ollaan me katottu jo settei, että jotain pientä varmaan enää, Jokinen kertoo.

Voitollaan eSM-osakilpailussa LGR ansaitsi paikan Assembly 2017-tapahtuman eSM-finaaliin.

Palkintojakauma

  1. LGR — paikka eSM-finaaliin
  2. SkitLite — 1000 €
  3. – 4. crovent – SJK eSports — 500 €