LanTrekkien Jimm's Counter-Strike: Global Offensive-turnauksen finaalissa nähtiin tiukkaa taistelua, kun nuorien tähtien muodostama LGR sai vastaansa LAN-tapahtumien vanhoista konkareista koostuvan ENCOREN.

Finaali alkoi LGR:n vahvalla dominoinnilla de_trainissa. ENCORE ei tahtonut löytää hyvää rytmiä peliinsä ja hävisi ensimmäisen kartan 16-4. Seuraavaksi vuorossa oli de_cache, jossa sama meno näytti jatkuvan. Peli oli tilanteessa 7-1 LGR:lle, kun ENCORE heräsi mukaan peliin ja taisteli tiensä 16-12 karttavoittoon. Ratkaiseva kartta oli de_nuke, jossa ENCOREn keskittyminen alkoi taas herpaantua. LGR voitti useita tilanteita ja kierroksia, kun ENCOREn pelaajat alkoivat sekoilemaan omiin kuvioihinsa. ENCORE sai taisteltua itselleen kuitenkin kuusi kierrosta, päättäen kartan lopulta tilanteessa 16-6 häviten finaalin erin 2-1.

Kolmanneksi turnauksessa tiensä selvitti Ajuri, jossa pelasi mm. PENTA Sportsiin hiljattain siirtynyt Miikka "suNny" Kemppi. Neljänneksi tuli SkitLite. 

  1. LGR
  2. ENCORE
  3. Ajuri
  4. SkitLite

3000€
1500€
500€
Tuotepalkinto

eUrheilu.com haastatteli ENCOREssa pelaavaa Aleksi "aleksib" Virolaista. Aleksi on pelannut syksyn ENCEn riveissä.

Finaalissa tuli niukka häviö, mikä on fiilis?

"Ei tietenkään hyvä, 2-1 hävittiin. Mitä tohon nyt voi sanoo, ei tällä kertaa tullut voittoa."

Päällimmäiset fiilikset LanTrekeistä?

"Ihan hyvä turnaus, vähän jotain pientä hämminkiä järjestämisessä, mutta ei mitään sen kummempia."

ENCORE on taas koossa, mikä seuraavaksi tähtäimessa?

"Aletaan pelaamaan enemmän. Tätä varten treenattiin pari kolme kertaa viikossa. Peli kulki hyvin finaaliin saakka, mutta finaalissa ei oikein enää luistanut."

Ajatuksia uudesta Inferno-kartasta?

"Päästiin pelaamaan Infernoa Conquer Gamingia vastaan ja terroristipuoli luisti molemmilla. Vaikea sanoa vielä, kummalle kartta on parempi, mutta en ollut entisen version fani, joten muutos on hyvästä."

Missä teidät voi nähdä seuraavan kerran pelaamassa?

"Yritetään päästä online-karsinnoista läpi, joten kenties ulkomailla, mutta viimeistään seuraavassa kotimaisessa LAN-turnauksessa."

ENCORE julkisti joulukuussa etsivänsä taustaorganisaatiota tulevalle vuodelle. Aleksi ei kommentoinut tilannetta.

Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta, 15 kotimaista sekä yksi ranskalainen. Turnauksessa nähtiin kenties Suomen LAN-historian pisin CS:GO-ottelu, kun TOOMUCHVIDEOGAMES ja Conquer Gaming pelasivat lohkovaiheessa 66. kierroksisen kartan, joka päättyi lopulta TMVG:n 34-32 voittoon.

Turnaus aiheutti meteliä jo karsintavaiheessa Team Pandaan kohdistuneiden huijausepäilyiden sekä niitä seuranneen diskauksen takia. Team Pandan "Jummiin" kohdistuneen diskauksen jälkeen joukkue sai kuitenkin osallistua viimeiseen karsintaan uudella kokoonpanolla, mutta ei päässyt karsinnoista jatkoon. Lisää hämmenystä aiheutti, kun pudotuspelien alkaessa samassa alkulohkossa pelanneet SkitLite ja Rynnäkköviikset kohtasivat uudelleen heti ensimmäisellä kierroksella. LanTrek ry:n virallisen lausunnon asiasta voit lukea täältä.