Overwatch-Liigan esikauden alkaessa jo ensi viikolla on varsin selvää, miten lajin korkein huippu tulee pelaamaan. Sen sijaan kysymysmerkiksi on jäänyt, millä tavalla Blizzard aikoo tukea Overwatchin alemman tason joukkueita ja etenkin uusia tulokkaita?

Jo aiemmin julkistetut Overwatch Contenders ja Overwatch Open Division tuntuivat olevan vastaus tähän, mutta ne olivat monilla tavoin puutteellinen ratkaisu. Vaikka Overwatch Contenders toimikin oivana ponnahduslautana monelle Overwatch-Liigan pelaajalle, tiedotus sen jatkosta on ollut vajavaista ja toiminta verrattain pienimuotoista.

Myöskään Open Division, joka on vähintään Master-tason pelaajille tarkoitettu online-turnaus, ei ole onnistunut täyttämään lupauksiaan. Turnauspalkintoina toimivat Blizzard Balance ja Contendersia epämääräisempi mahdollisuus edetä lajissa ylöspäin eivät yksinkertaisesti olleet tarpeeksi tukemaan uransa alussa olevia pelaajia.

Blizzardin tänään julkistaman tiedotteen mukaan tilanteeseen on kuitenkin tulossa merkittäviä muutoksia.

Ensinnäkin Overwatch Contenders tulee laajentumaan massiivisesti. Blizzard tulee sulauttamaan neljä Overwatchin suurturnausta osaksi Contendersin turnaussarjaa. Pohjois-Amerikan ja Euroopan Contenders-turnausten kylkeen saadaan Contenders Korea (entinen Overwatch APEX), Contenders China (entinen Overwatch Premier Series) ja Contenders Pacific (entinen Overwatch Pacific Championship).

Näiden lisäksi yhtiö perustaa kaksi kokonaan uutta turnausta: Contenders Australian ja Contenders South American.

Contenders-sarjaan sulautettavista turnauksista kutsutaan vähintään kuusi parasta joukkuetta mukaan niitä vastaavaan Contenders-turnaukseen. Australian ja Etelä-Amerikan turnaukset tulevat pitämään avoimet karsinnat. Jokaisessa turnauksessa tullaan pelaamaan kolme kautta per vuosi. Seuraavat kaudet alkavat ensi vuoden maaliskuussa.

Tämän lisäksi Overwatch Open Division tulee palaamaan tammikuussa yllä mainituille seitsemälle alueelle. Suurin muutos Open Divisioniin on se, että turnauksen neljä parasta joukkuetta pääsevät kauden päätteeksi kilpailemaan palkintorahojen lisäksi paikasta oman alueensa Overwatch Contendersissa.

Tarkempia tietoja turnausuudistuksista saadaan joulukuun puolella.

Lähde: Overwatch Kuvalähde: Overwatch