Tunnettu Pohjois-Amerikkalainen e-urheiluorganisaatio Cloud9 on tehnyt sopimuksen aikaisemmin MAJKL-nimellä Valorantia pelanneen täysin naisista koostuvan joukkueen kanssa. Joukkue tulee olemaan organisaation toinen Valorant-joukkue, ja pelaa nimellä Cloud9 White, kun taas aikaisemmin muodostettu Valorant-joukkue pelaa nimellä Cloud9 Blue.

Lue myös: Naiset astumassa miesten varpaille elektronisessa urheilussa? – Seksismi puhuttaa myös e-urheilussa

MAJKL muodostui kesäkuussa, eikä aikaakaan kun naisjoukkue näytti mihin se pystyy. Joukkueen ensimmäinen turnaus oli Counter Logic Gaming – Blitz Open Cup, jossa se sijoittui 16 joukkueen joukosta 5.-8. sijalle. Syyskuussa joukkue voitti pelkästään naispelaajille suunnatun FTW Summer Showdown turnauksen tienaten sillä 25 000 dollaria.

– He ovat lahjakas joukko naisia, joilla on yhteinen päämäärä olla parhaita pelissä ja he ovat sitoutuneita tekemään sen, mitä siihen pääseminen vaatii, ja heidän kehityksensä muutaman viime kuukauden aikana on ollut uskomatonta. He edustavat niin monia arvoja joita meillä on täällä C9:ssä, sekä pelin sisä- että ulkopuolella, ja olen innoissani toivottaessani heidät tervetulleiksi Cloud9:iin, toteaa tiedotteessa Galyen Malone, Cloud9:n vanhempi general manager.

Cloud9 pyrkii jatkuvasti löytämään parhaat pelaajat joita maailmasta löytyy, ja tästä syystä he ovat innoissaan mahdollisuuksista, joita MAJKL rosteri tuo. C9:llä on vahvat arvot sukupuolien välisen tasa-arvon suhteen, ja organisaatio uskookin pystyvänsä tarjoamaan resurssit, tuen ja ympäristön jossa naisjoukkue voi kehittää taitojaan yhä paremmaksi.

Cloud9 White nähdään edustamassa ensimmäistä kertaa eilen alkaneessa First Strike -turnauksessa, joka on Major-turnaus.

Joukkueen kokoonpano:

  • Alexis ”alexis” Guarrasi
  • Annie ”Annie” Roberts
  • Jasmine ”Jazzyk1ns” Manankil
  • Katsumi
  • Melanie ”meL” Capone

Lähde: Cloud9