Veikkausliigaa pelaava Seinäjoen Jalkapallokerho perustaa elektronisen urheilun joukkueen kerrotaan seuran verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa. SJK:n päälajina toimii EA Sportsin jalkapallopelisarja FIFA. Joukkue tulee osallistumaan SJK:n väreissä ja logolla kansainvälisiin turnauksiin ja sarjoihin.

SJK:n seuraa eurooppalaisia jalkapallon mahtiseuroja, kuten Paris Saint-Germain, FC Schalke 04 ja Manchester City, jotka ovat perustaneet elektronisen urheilun jaostoja. Suomalaisista urheiluseuroista elektronisen urheilun joukkueet ovat perustaneet Tampere Saints ja Helsingin IFK.

FIFAn lisäksi SJK aikoo lähitulevaisuudessa perustaa joukkueen nopeasti suosiota kerääneesseen Overwatchiin. Myös muut pelit ovat seuralla harkinnassa.

SJK kasaa joukkueensa yhdessä Rynnäkköviikset-peliorganisaation kanssa, joka siirtyy seinäjokelaisen eSports-joukkueen kasvattajaseuraksi. Ensimmäinen pelaajajulkistus on vuorossa jo tulevana maanantaina pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Lisää julkistuksia joukkue tekee alkutalven aikana. Luvassa on SJK:n mukaan pelaajia maailman ja suomen huipulta.

OmaSp stadionilla järjestetään turnauksia

Joukkueen lisäksi seura aikoo tehdä jalkapallojoukkueen kotisadion OmaSp:stä virtuaalisen elektronisen urheilun areenan, jossa järjestetään kilpapelitapahtumia Veikkausliigan ollessa tauolla.

– Kesäkaudella stadion täyttyy jalkapallofaneista, ja talvikaudella visioimme Suomen ja jopa pohjoismaiden johtavasta eSports-keskuksesta. Jos Seinäjoki tähän asti on tunnettu vaikkapa rytmimusiikkikaupunkina, voin nähdä meidät parin vuoden sisällä eräänlaisena eSportsin mekkana. Tarkoituksena on tarjota pelikokemuksia niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin, kertoo SJK eSportsin tapahtumatuottaja Mikko Jokipii tiedotteessa.   

Stadionilla tullaan järjestämään jo tulevan kevään aikana tryout-turnauksia, joiden kautta kuka tahansa voi raivata tiensä aina SJK:n eSports joukkueeseen saakka.

Lähde: SJK