Blizzardin uudistunut, agressiivisempi ote Hearthstonen kehitykseen jatkuu kun vain viikkoja nerffien ja standard vuoden julkistuksien jälkeen yhtiö tarttuu kovalla kädellä Arena pelimuotoon. Hearthstonea kehittävää Blizzardin Team 5 kehitystiimiä on usein moitittu hitaasta kehityksestä, joten agressiivisempi ote on varmasti tervetullutta, muutoksen taustalla lienee isyyslomalta palannut Ben Brode joka vuoden 2016 lopulla otti Game Directorin tittelin Eric Doddsilta.

Arena Wildistä Standardiin

Suurin tuleva muutos on päätös rajoittaa Arena jatkossa Standardiin, mikä tarkoittaa että käytössä on vain Basic/Classic settiin kuuluvat kortit, sekä kortit joka on julkaistu kuluvana ja edellisenä kalenterivuotena. Koska Hearthstonessa tiettyjen korttityyppien välistä synergiaa kehitetään pääsääntöisesti vain yhden lisäosan sisällä, on uusien lisäosien myötä entistä vaikeampaa löytää mielekkäitä comboja arenassa. Standardin myötä pelaajilla on todennäköisempää rakentaa esimerkiksi Jade Golemeita hyödyntäviä deckkejä Arenassa.

Julkistus on kerännyt paljon huomiota sekä puolesta, että vastaan. Toisaalta se monipuolistaa taktiikoita arenalla, kun pelaajat voivat hyödyntää todennäköisemmin on positiivinen asia, mutta toisaalta monille pelaajille Arenan viehätys on mahdollisuudessa pelata kautta aikain julkaistuja kortteja ladderissa vallitsevan monotonisuuden sijaan. Ben Brode on jo kommetoinut Redditissä että kyseessä on kokeilu, ja kehitystiimi on valmis etsimään muita ratkaisuja jos tämä ei pelaajia miellytä.

Muutokset korttijakaumaan

Toinen suuri muutos käsittelee korttijakaumaa. Tällä hetkellä Arenassa noin 78 prosenttia tarjotuista korteista on ollut commoneita, mikä on johtanut siihen että eräät vahvat common kortit kuten Flamestrike tai Abyssal Enforcer ovat yksin nostaneet tietyt classit selkeästi muita vahvemmiksi. Tulevaisuudessa commoneiden todennäköisyyttä tiputetaan noin puoleen, joten jatkossa tiedossa on enemmän rare, epic ja legendary kortteja.

Toinen muutos on painotus spell kortteihin, Hearthstonessa on tällä hetkellä noin neljä kertaa enemmän minioneita kuin spellejä, ja tämä on näkynyt vahvasti Arenassa. Jatkossa spellejä tulee näkymään valittavina useammin, mikä osaltaan mahdollistaa monipuolisempien pakkojen rakennuksen.

Viimeisenä muutoksena jakaumassa vähennetään neutraalien classic ja basic korttien ilmestymistä. Näihin lukeutuu paljon ”vanilla-minioneita” eli minioneita joissa ei ole ollenkaan tekstiä kuten Bloodfen Raptor. Nämä on yleisesti nähty tylsinä roskakortteina Arenassa, joten muutos jälleen tarjonnee monipuolisempia taktiikoita jatkossa.

Hieman julkistuksen jälkeen Blizzard vielä lisäsi, että jatkossa Arenassa pääsee pelaamaan kultaisilla korteilla niiltä osin millä kultakortit löytyvät omasta kokoelmasta.

Uudistus astuu voimaan Hearthstonen seuraavassa päivityksessä joka ilmestynee viimeistään ensi viikolla. Allekirjoittaneen mietintöjä voi kuunnella myös alla olevalta videolta:

Lähde: Blizzard