Koronaviruspandemian myötä e-urheilufanit ovat joutuneet tyytymään nauttimaan suurista turnauksista ja jännittävistä otteluista näyttöpäätteiden edessä. Vaikka pelaajat ovat jo osittain päässeet pelaamaan paikan päälle, ei yleisöä suurissa turnauksissa ole nähty, ja esimerkiksi League of Legendsin World Championship 2021 -turnaus järjestetään Islannissa ilman yleisöä. Nyt kuitenkin yleisö pääsee seuraamaan kahta huipputurnausta livenä: Dota 2 -pelin The International 10 -turnausta Romaniassa, ja CS:GO:n major-arvoturnausta Ruotsissa.

PGL:n järjestämän CS:GO-turnauksen järjestämispaikan varmistumista on odotettu jo pitkään. Heinäkuussa PGL ilmoitti, että turnaus siirretään pois Ruotsista mikäli maa ei pysty takaamaan pelaajien pääsevän maahan ja mikäli yleisöä ei saada paikalle. Elokuun lopulla Ruotsi vahvisti, että e-urheilijat asetetaan samalle viivalle urheilijoiden kanssa maahantulorajoitusten ja viisumien osalta, ja viime viikolla maa ilmoitti luopuvansa sisätapahtumien yleisörajoituksista. Turnauksen palkintopotti on yhteensä 2 miljoonaa dollaria, mikä on suurin palkintopotti CS:GO:n historiassa.

Romaniassa järjestettävään The International 10 -turnaus oli alunperin tarkoitus järjestää elokuun alkupuolella Tukholmassa, mutta tapahtuma ei saanut lupaa järjestämiseen Ruotsin viranomaisilta koronan takia. 40 miljoonan dollarin turnaus siirrettiin pelattavaksi 7.-17. lokakuuta Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin 22. syyskuuta, mutta yleisön joukkoon pääsee vain, mikäli on täysin rokotettu. Lisäksi tapahtumassa on käytettävä maskia.