Pudotuspelit:

Runkosarjan päättymisestä on nyt kulunut kaksi viikkoa ja puolivälieräjoukkueet ovat valmiina aloittamaan pudotuspelitaipaleensa. Kesäkauden pudotuspelien voittaja saa 50 000 dollarin palkintosumman lisäksi paikan Worlds-maailmanmestaruuskisoihin. Kaikki pudotuspelijoukkueet keräävät pisteitä sijoituksensa mukaan ja ne lisätään kevätkauden pisteisiin, jonka jälkeen eniten pisteitä saanut joukkue matkaa toisena joukkueena edustamaan Eurooppaa. Kolmas paikka maailmanmestaruuskisoihin irtoaa karsintaturnauksen päätteeksi, jossa seuraavaksi eniten pisteitä keränneet joukkueet asetetaan kaavioon pistemääränsä mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä että jokainen pudotuspelien ottelu on erittäin tärkeä joukkueille, sillä onhan jokaisen joukkueen ja pelaajan tavoite löytää itsensä pelaamassa muita maailman parhaita joukkueita vastaan.

 

pudotuspelit

Giants vs Unicorns of Love

Tämä ottelusarja on erittäin mielenkiintoinen, sillä molemmat joukkueet kokivat kevätkauden ja kesäkauden välissä suuria muutoksia ja ennakkoarvioissa nämä joukkueet laitettiin taistelemaan keskenään viimeisestä pudotuspelipaikasta. Giants kuitenkin yllätti kaikki ja kaatoi ennakkoon kovempia tiimejä läpi kauden, sijoittuen lopuksi peräti kolmanneksi. Tämä tarkoittaa sitä että toinen runkosarjan häntäpäähän veikkailluista joukkueista selvittää varmuudella tiensä välieriin. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa ensimmäisen kerran jo neljännellä kierroksella ja tällöin Giants voitti ottelun puhtaasti 2-0. Toinen kohtaaminen tapahtui viikolla seitsemän ja tällöin Unicorns of Love oli vahvempi, niin ikään 2-0.

Ennakkoon Giants lähtee otteluun etulyöntiasemassa. Se on, etenkin loppukaudesta, löytänyt tyylilleen sopivan pelitavan ja käyttänyt vahvuuksiaan loistavasti hyväkseen. Joukkueen vahvuudet löytyvät selkeästi top ja mid pelipaikoilta. Runkosarjan päätteeksi Giants:in Gun-Woo ”Night” Na valittiin parhaaksi mid-pelaajaksi ja Lennart ”SmittyJ” Warkus kolmanneksi parhaaksi top-pelaajaksi. Unicorns of Love:n vahvuudet löytyvät top ja support pelipaikoilta. Tamás ”Vizicsacsi” Kiss valittiin toiseksi parhaaksi top-pelaajaksi ja Hylissang on support-roolissa ollut tärkeä osa joukkueen pelinrakentelua. Tämän perusteella lieneekin syytä pitää katseet tiiviisti kartan yläreunassa, kun kaksi kesäkauden parhaimmistoon kuuluvaan pelaajaa ottaa mittaa toisistaan.

Ottelu alkaa tänään klo. 18.00

 

H2K vs Fnatic

Myös tämän puolivälieräparin joukkueet oli sijoitettu ennakoissa lähelle toisiaan, joskin odotusarvo oli että vähintään toinen näistä joukkueista nähdään ensimmäisen kerran pelaamassa pudotuspeliotteluaan vasta viikon kuluttua välierissä. Tosiasia kuitenkin on että toinen joukkueista joutuu tippumaan pelistä jo puolivälierässä ja siten hakemaan paikkaa maailmanmestaruuskisoihin karsinnan kautta. Joukkueiden neljännen viikon kohtaamisessa H2K oli vahvempi 2-0 ja toinen kohtaaminen seitsemännellä viikolla oli Fnaticin 2-0 voiton myötä joukkueen harvoja valopilkkuja loppukaudesta.

H2K koki suuren vastaiskun loppukaudesta kun joukkueen ad-carry Aleš ”Freeze” Kněžínek joutui sairaslomalle käsivamman takia. Tilalle hälytettiin Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou, jonka korvaajaksi Freeze kevätkauden päätteeksi hankittiin. FORG1VEN aloitti kautensa Origenissa, mutta ilmoitti jäävänsä tauolle kilpapelaamisesta jo kauden toisella viikolla. H2K on näyttänyt FORG1VENin kanssa todella vahvalta runkosarjan viimeisissä otteluissa. Fnatic taas aloitti kautensa vahvasti, mutta oli suurissa ongelmissa loppukaudesta ja edes top-roolin pelaajavaihdoksessa joukkueeseen liittynyt Mateusz ”Kikis” Szkudlarek ei onnistunut kääntämään joukkueen kurssia. H2K:n vahvuudet löytyvät pelintekijöissä, sillä kauden kolmanneksi parhaaksi jungle-roolin pelaajaksi valittu Marcin ”Jankos” Jankowski ja kolmanneksi parhaaksi support-roolin pelaajaksi valittu Oskar “Vander” Bogdan ovat loistavalla peliälyllä ja mekaaniikoillaan mahdollistaneet H2K:n pääsemisen johtoasemaan suuressa osassa peleistä. Fnatic:n ongelma on ollut epätasaisuus ja oikeastaan vain yksi pelaaja on ollut tasaisen hyvä suorittaja läpi kauden. Niinpä Fnaticin toivo lepää suurelta osin ad-carry Martin ”Rekkles” Larssonin harteilla.

Ottelu alkaa huomenna klo. 18.00

 

promotion 2017

Putoamiskarsinta:

Viime viikonloppuna pelattiin karsintaturnaus 2017 kevätkauden paikoista. Karsintaturnauksessa pelasivat kolme LCS:ssä heikoimmin sijoittunutta joukkuetta ja kaksi Challenger series – sarjan parasta joukkuetta. Tarjolla oli kolme paikkaa kevään LCS-kaudelle ja kahden joukkueen on tyytyminen Challenger series – sarjaan.

Avausottelussa Challenger seriesissä toiseksi sijoittunut Millenium lähti kaatamaan LCS:ssä viimeiseksi jäänyttä ROCCAT:ia. ROCCAT oli kuitenkin vahvempi tässä ratkaisevaan viidenteen otteluun venyneessä sarjassa ja Millenium joutui tyytymään Challenger serieseen myös ensi kaudella.

Toisena päivänä nähtiin kaksi ottelusarjaa. Ensimmäisessä kesän LCS-joukkueet ROCCAT ja FC Schalke 04 kohtasivat toisensa ja ROCCAT ansaitsi itselleen ensimmäisen tarjolla olleen LCS-paikan 3-1 voitolla. Toisessa ottelusarjassa LCS runkosarjan yhdeksäs Origen ja Challenger seriesin voittanut Misfits pelasivat täyden viiden ottelun sarjan. LCS-paikan itselleen lunasti tiukassa taistossa Origen.

Kolmantena päivänä nähtiin ratkaiseva taisto viimeisestä LCS-paikasta FC Schalke 04:n ja Misfitsin välillä. Tässä ottelusarjassa ei tarvittu viidettä ottelua, sillä Misfits ratkaisi nousun LCS:ään jo neljännessä ottelussa. Näin kevätkaudelle taustaorganisaatiokseen yhden maailman suurimmista urheiluseuroista saanut joukkue joutuu hakemaan vauhtia Challenger series – sarjan kautta.

 

Lähteet: lolesports.com