Kirjaudu sisään

tai

Rekisteröidy

Unohtuiko salasana?

LoL: G2 historialliseen Mid Season Invitational -voittoon – Eurooppa nousemassa League of Legendsin parhaaksi alueeksi

Mid Season Invitationalissa kilpailivat jokaisen alueen paras joukkue.

(Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games)

Viimeiset kolme viikkoa kestänyt Mid Season Invitational tuli eilen päätökseen, kun G2 Esports voitti turnauksen finaalissa Team Liquidin. Pohjois-Amerikkalainen Liquid kaatui finaalissa murskavoitolla 3-0 lukemin ja finaali oli kaikkien aikojen nopein kansainvälinen Best of 5-sarja.

Finaali kesto ei ollut ainut historiallinen asia turnauksessa. Koskaan aiemmin Riotin järjestämässä kansainvälisessä turnauksessa ei olla nähty kahta länsimaalaista joukkuetta finaalissa. Koskaan aikaisemmin ei myöskään länsimaalainen joukkue ole voittanut.

Turnauksen ennakkosuosikki ja hallitseva maailmanmestari Invictus Gaming hävisi Liquidille semifinaaleissa 3-1. Tätä voidaan pitää kaikkien aikojen suurimpana yllätysvoittona. G2 voitti korealaisen SKT T1 semifinaaleissa 3-2. Lohkovaiheessa G2 oli voittanut molemmat ottelunsa SKT:tä vastaan, mutta semifinaalisarjasta muodostui todella tasainen.

Invictus Gaming näytti selkeästi turnauksen aikana parhaalta joukkueelta ja hävisi turnauksen lohkovaiheessa vain yhden pelin SKT:lle. Liquid taas pääsi playoffeihin vain juuri ja juuri, ottaen voiton G2:sta lohkovaiheen viimeisenä päivänä.

G2 olikin yksi turnauksen ennakkosuosikeista, mutta lohkovaiheessa G2 hävisi molemmat pelinsä Invictus Gamingille ja vietnamilaiselle Phong Vũ Buffalolle. Vielä ennen lohovaiheen viimeistä päivää, G2 oli kiinni ryhmän kakkossijassa, mutta hävisi molemmat pelinsä tippuen kolmanneksi.

 

Turnauksesta jäi paljon käteen länsimaalaiselle fanille. MSI:n voiton jälkeen Eurooppa lunasti paikkansa maailman parhaana League of Legends -alueena, ainakin hetkellisesti. Syksyllä pelattavissa maailmanmestaruuskisoissa päästään näkemään tarkemmin, miten Kiina, Etelä-Korea, Pohjois-Amerikka ja Eurooppa sijoittuvat. Muutos on kuitenkin jo selkeästi tapahtunut: Etelä-Korea ei enää hallitse peliä, ja sen uusi kuningas Kiina on myös todettu kuolevaiseksi.

Kuvalähde: Riot GamesLol Gamepedia

Ohto Lankila

Journalismin opiskelija, e-urheilun suurkuluttaja ja striimaaja.

Ei kommentteja

Kommentoi

Voit kommentoida jättämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi tai kirjautumalla sisään. Kirjautuminen ei ole pakollista.