League of Legendsin Mid-Season Invitationalin kiihkeä lohkovaihe päättyi eilen Berliinissä. Lohkovoitto meni lopulta Kiinan Royal Never Give Upille, joka päätti lohkon vakuuttavaan kuuden ottelun voittoputkeen.

Lohkovaiheen tulokset ja voitto-tappiosuhde, neljä parasta välieriin:

1. Royal Never Give Up (Kiina) 7-3 Voitti tiebreak-ottelussa Flash Wolvesin
2. Flash Wolves (Taiwan) 7-3
3. Kingzone DragonX (Korea) 6-4
4. Fnatic (Eurooppa) 4-6 Voitti tiebreak-ottelussa Liquidin
5. Team Liquid (Pohjois-Amerikka) 4-6
6. EVOS Esports (Vietnam) 2-8

Lohkovaihe oli kaiken kaikkiaan tasainen.

Yksi turnauksen suurimpia yllätyksiä on ollut Flash Wolvesin vahva kunto. Taiwanin LMS-sarjan mestari aloitti turnauksen voittamalla peräti kuusi ottelua putkeen ja varmistamalla paikan välierässä jo turnauksen kolmantena päivänä. Joukkueen vire hyytyi hieman lohkovaiheen viimeisinä päivinä.

Niin ikään yllättävää oli Korean LCK:n mestarin Kingzone DragonX:n ailahteleva pelivire. Massiivisena suosikkina turnaukseen lähtenyt joukkue hävisi molemmat ottelunsa Flash Wolvesille ja yhden ottelun sekä RNG:ta että Fnaticia vastaan. Joukkueen odotetaan kuitenkin parantavan peliään, kun pudotupeleissä siirrytään pelaamaan BO5-sarjaa.

Läntisen yleisön suurin mielenkiinto kohdistui jälleen Euroopan ja Pohjois-Amerikan otatukseen. Eurooppalaisittain näkymä muodostui synkäksi Fnaticin hävittyä kolme viimeistä lohko-otteluaan. Katastrofaalisella 1-5-saldolla turnauksen aloittanut Team Liquid löysi puolestaan kuntonsa kahtena viimeisenä päivänä ja nousi taistelemaan kaikkia todennäköisyyksiä vastaan pudotuspelipaikasta.

EVOS Esportsin kukistettua Fnaticin joukkueiden viimeisessä ottelussa oli jatkopaikka Liquidin omissa käsissä. Amerikkalaisfanien harmiksi myös Liquid hävisi lohkon viimeisen ottelunsa RNG:lle. Lopulta Fnatic oli Liquidia vahvempi neljännen sijan päättävässä tiebreak-ottelussa ja eurooppalaisjoukkue eteni välieriin.

Fnaticin ja Liquidin ratkaisevan ottelun huippuhetket voi katsoa täältä.

Turnauksen välierät ja finaali pelataan perjantaista sunnuntaihin Pariisissa Zénith Paris -areenalla. Perjantaina kohtaavat Royal Never Give Up ja Fnatic, lauantaina Flash Wolves ja Kingzone. Finaali pelataan sunnuntaina. Kaikki ottelut alkavat Suomen aikaa kello 13:00.

Tulevan viikonlopun ottelut ja lohkovaiheen tallenteet ovat katsottavissa Riot Gamesin Twitch-kanavalla ja LoL Esportsin YouTube-kanavalla.

Turnauksen palkintopotti oli 11.5. noin 1,2 miljoona dollaria, mutta se tulee vielä kasvamaan LoL-pelaajien pelin sisäisten ostojen myötä.

 

Kuvalähde: LoL Esports