Tässä uutisessa käsittelemme päivityksen pääkohdat, mutta suosittelemme tutustumaan uudistuksiin vielä tarkemmin ennen pelikentälle astumista. Voit lukea yksityiskohtaisesti muutoksista englanniksi täältä. Tai halutessasi voit tutustua muutoksiin videon muodossa:

MAAGIT:

Pelin kaikki muut roolit ovat kokeneet muutoksia edellisissä isoissa päivityksissä, mutta maagit ovat säilyneet suurelta osin ennallaan jo useamman vuoden ajan. Tämä pian voimaan astuva päivitys keskittyykin nimenomaan maagien kykyihin, taktisiin elementteihin ja esineisiin. Todella iso osa pelin maageista kokee muutoksia ja suurin osa muutoksista on tehty vahvistamaan hahmoja, joten maagien voima tulee vahvistumaan ja kilpailullisesti pelattavien maagien määrä laajentumaan. Tässä lueteltuna ne joiden muutoksiin on syytä tutustua tarkemmin:

 • Malzahar
 • Brand
 • Vladimir
 • Zyra
 • Vel’Koz
 • Cassiopeia

Lisäksi pienempiä muutoksia kokivat Annie, Swain, Fiddlesticks, Ziggs, Syndra, Xerath, Anivia, Veigar

Maagien muutoksia täydentämään julkaistiin pitkä lista muutoksista pääosaan maageille tarkoitetuista esineistä ja muutama kokonaan uusi esine. Näiden muutosten myötä myös vaihtoehdot mitä ostaa laajenee huomattavasti ja eri maagien esinevalikoima tuleekin jatkossa eroamaan toisistaan entistä enemmän tuoden samalla myös huomattavasti suuremman taktisen näkökulman. Sama ilmiö on aiemmin nähty muissakin rooleissa ja se on tuonut uusia ulottuvuuksia sekä harrastepelaajalle, että eurheilu-skeneenkin.

 

LOHIKÄÄRME:

Päivityksen toinen suuri uudistus on uudet lohikäärmeet. Aiemmin lohikäärmeet ovat tuoneet eri hyötyjä koko joukkueelle sen mukaan kuinka monta lohikäärmettä joukkue on ottelun aikana tuhonnut. Nyt ensimmäisen 35 minuutin ajan ottelusta kentälle syntyy satunnaisesti joku neljästä eri lohikäärmeestä ja jokaisen lohikäärmeen tuhoaminen tuo joukkueelle eri hyödyn. Näin taktinen elementti kasvaa huomattavasti lohikäärmeiden suhteen, sillä eri pelityylit hyötyvät eri lohikäärmeen tuomasta hyödystä. 35 minuutin jälkeen syntyy vahvempi ja suuremman hyödyn antava vanhempi lohikäärme. Lohikäärmeiden tuhoamisen tuomat edut:

 • Tulilohikäärme: Vahvistaa kaksintaistelu ja joukkotaistelukykyjä.
 • Maalohikäärme: Vahvistaa voimaa torneja, lohikäärmeitä ja baronia vastaan.
 • Vesilohikäärme: Vahvistaa terveyden ja manan elpymistä.
 • Ilmalohikäärme: Vahvistaa liikumisnopeutta taistelussa.
 • Vanhempi lohikäärme: Antaa hyökkäyksille ja kyvyille poltteen joka polttaa vastustajaa hetken aikaa. Selkeästi tehokkaampi etu kuin neljä edellä mainittua.

Riot ei vielä ole julkaissut tietoa milloin päivitys siirtyy testiserveriltä kaikkien käyttöön, mutta mitä luultavimmin hyvin lähiaikoina.

 

Lähde ja kuva: leagueoflegends.com
Video: Redmercy, youtube