GROUP A
ROX Tigers
G2 Esports
Counter Logic Gaming
Albus NoX Luna

A-lohkossa on vain yksi ennakkosuosikki. ROX Tigers on tehnyt kovaa jälkeä Koreassa jo pidemmän aikaa, mutta vasta tänä kesänä löytänyt suoritusvarmuuden läpi kauden ja vaaditaan isoja tekoja jotta jokin lohkon joukkueista uhkaisia Korealaisten kärkipaikkaa. G2 Esports ja Counter Logic Gaming lähtevät tasaisista lähtökohdista, mutta nostan G2:sen suosikiksi ottamaan toisen jatkopaikan, sillä joukkuepelaaminen on joukkueella ollut vakuuttampaa kesän pudotuspeleissä. Albus NoX Luna voi yllättää jommankumman keskikastin joukkueista top-3 joukkueet keskittyvät liikaa keskinäisten otteluidensa taktiikoihin ja siten jättävät Villin kortin joukkueen vähemmälle huomiolle, mutta uskon vahvasti näkeväni Venäläisjoukkueen lohkon perältä.

Tulevan yön ottelut:
02.30 G2 Esports - Counter Logic Gaming
03.30 ROX Tigers - Albus NoX Luna

 

GROUP B
SK Telecom T1
Cloud9
Flash Wolves
I May

Tämä lohko on selkeästi turnauksen tasaisin, sillä periaatteessa mikä tahansa joukkueista omaa hyvät mahdollisuudet jatkopaikkaan. Asetan itse ennakkosuosikiksi hallitsevan maailmanmestarin SK Telecom T1:sen. SKT:sta on moneen kertaan sanottu että joukkue on näyttänyt isojen turnausten alla heikolta, mutta kuitenkin tosipaikan tullen joukkue on lähes pysäyttämätön. Tuskin joukkueelta nähdään vuoden takaista ylivoimaa tänä vuonna, mutta jatkopaikka (ja uskoakseni lohkoykkösenä) on kuitenkin odotettavissa. Nostin kakkoseksi Cloud9:n lähinnä siitä syystä että kesän pudotuspeleissä top-roolin merkitys nousi erittäin suureksi ja pelityyli tuskin muuttuu merkittävästi maailmanmestaruuskisoihin. C9 Impact on ollut yksi maailman kirkkaimmista top-roolin pelaajista kesän aikana ja osoittanut että pystyy kääntämään tiukat pelit joukkueensa hyväksi ja kun mieheltä löytyy taskustaan maailmanmestaruus, niin kokemuksen puutteestakaan ei homma jää kiinni. Sekä Taiwanin Flash Wolves, että Kiinasta yllättäjänä mukaan päässyt I May pystyy horjuttamaan molempia kärkipään joukkueita ja jos jossakin lohkossa veikkaukseni saattaa mennä hyvin metsään, niin se on varmasti tämä. Flash Wolves on kuitenkin näyttänyt ailahtelevalta ja I May:n taktinen osaaminen ei ole vakuuttanut verrattuna muihin lohkon joukkueisiin, joten pidän todennäköisempänä että kaksikon kotimatka alkaa jo lohkovaiheen päätteeksi.

Tulevan yön ottelut: 
Ei otteluita ensi yönä

 

GROUP C
EDward Gaming
ahq e-Sports Club
H2k-Gaming
INTZ e-Sports

EDward Gaming lähtee lohkoon ennakkosuosikkina, sillä joukkue on dominoinut Kiinan LPL-liigan kesää. Joukkueella on myös rutkasti kokemusta kansainvälisistä turnauksista, joten en näe todennäköisenä että mikään muu joukkue uhkaa lohkon ennakkosuosikkia kärkipaikan suhteen. Toisen jatkopaikan jakaminen onkin haastavampaa, sillä sekä H2K että ahq ovat vahvoja joukkueita. ahq kuitenkin omaa vahvan kansainvälisen kokemuksen ja H2K on hyvin tunteella pelaava joukkue ja omaa historiaa "tilttaamisesta". Kuitenkin jos H2K avausottelussa kaataa ahq:n ja siten saa hyvän tunteen päälle, niin voin nähdä myös H2K:n jatkopeleissä. Kuitenkin yritän pitää eurooppa-lasit poissa päästä ja valitettavasti uskon että ahq aloittaa taipaleensa ensi yönä voitolla. INTZ on poikkeuksellisen vahva Villin kortin joukkue, mutta en silti usko että joukkue pystyy tässä lohkossa muuhun kuin yksittäisiin voittoihin. Tosin jos ahq murskaa H2K:n ensi yönä, niin aina on mahdollisuus todelliseen murenemiseen ja H2K voi tässä tilanteessa silmissäni jäädä jopa pisteittä lohkossa.

Tulevan yön ottelut:
04.30 H2K - ahq e-Sports Club
05.30 INTZ e-Sports - EDward Gaming

 

GROUP D
Team SoloMid
Royal Never Give Up
Samsung Galaxy
Splyce

Tässä lohkossa yksi puolivälierätason joukkue joutuu jäämään jatkopelien ulkopuolelle. Lohko on erittäin tasainen ja nähdään harvinainen tilanne jossa voin veikata lohkovoittoa länsimaiselle joukkueelle. TSM on ollut todella vahva koko kesän ja ainut kysymysmerkki lienee pystyykö tulokas-support Vincent "Biofrost" Wang suorittamaan isoimmalla mahdollisella lavalla. TSM:n kantapäille kolkuttelee Kiinan kestomenestyjä Royal Never Give Up ja kahden vuoden takaisen mestarijoukkueen päälle rakennettu Samsung Galaxy. Näistä RNG on näyttänyt vahvempaa tiimipelaamista ja uskoisin että tämä johdattaa joukkueen jatkopeleihin, vaikka Samsungilla onkin todella vahvoja yksilöitä joukkueessa. Splyce on tässä lohkossa täysi turisti. Nuori joukkue saa kuitenkin tärkeää kokemusta pelatessaan maailman huippujoukkueita vastaan.

Tulevan yön ottelut:
06.30 Samsung Galaxy - Splyce
07.30 Team SoloMid - Royal Never Give Up

 

Worlds-aikataulut ovat näkyvillä täällä. Perustietoja joukkueista löytyy täältä.

Lähde: lolesports.com