League of Legendsin European Mastersin ryhmävaihe pelattiin tällä viikolla. Viikon aikana nähtiin suomalaismenestystä, kun BIG Clania edustava Matti ”WhiteKnight” Sormunen, Misfits Premiereä edustava Aleksi ”H1IVA” Kaikkonen ja Ventus Esportsia edustava Christian ”Sleeping” Tiensuu taistelivat tiensä turnauksen pudotuspeleihin.

WhiteKnightin tie välieriin näytti helpolta BIG Clanin mentyä 3-0 omassa ryhmässään. BIGin ryhmää toisaalta kuvattiin turnauksen helpoimmaksi, joten joukkueen todellisesta vahvuudesta ei ole vielä selkeää kuvaa. WhiteKnightin pelaaminen oli kuitenkin hyvällä tasolla ja hän ansaitsikin kaksi mvp:tä BIG:in kolmesta pelistä.

H1IVAn tie välieriin olikin paljon vaikeampi ja C-ryhmää, johon Misfits Premier arvottiin, pidettiin turnauksen ”kuoleman ryhmänä”.  Ryhmässä oli turnauksen ennakkosuosikki Rogue Esports Club ja Fnatic Rising, joita pidettiin play-in vaiheesta tullutta Misfitsiä parempana.

Fnatic Rising voitti ryhmässä kaikki pelit mennen jatkoon ryhmän parhaana. Misfits Premier onnistui myös voittamaan turnauksen ennakkosuosikin Rogue Esports Clubin tiputtaen heidät turnauksesta. Misfits Premierin pelit näyttivät kuitenkin heikoilta ja myös voitossa Roguea vastaan Misfitsin bot lane, H1IVA ja Neon, pelasivat erittäin huonosti, tehden pelistä vaikean. H1IVAn kommentit Twitterissä pelin jälkeen olivatkin hyvin lyhyehköjä.

A-ryhmässä oli WhiteKnightin lisäksi myös toinen suomalainen top laner; Ventus Esportsin Christian ”Sleeping” Tiensuu. Ventus Esports taisteli paikastaan välierissä vielä eilen tiebreakereissä kreikkalaista We Love Gamingiä ja bulgarialaista Random 5:tä vastaan. Ventus Esports varmisti paikkansa välierissä voittaen molemmat ja näyttän selkeästi paremmalta kuin kumpikaan vastustajistaan.

Muut joukkueet jotka selviytyivät välieriin olivat, SK Prime, Splyce Vipers, Team-LDLC ja MAD Lions. Välierien otteluparit näet alla olevasta kuvasta.

WhiteKnight ja H1IVA kohtaavat tänään toisensa ensimmäisessä välierässä, panoksena paikka semifinaaleissa. Suomalaisten värittämä välierä alkaa kello 19:00 ja voit seurata sitä Riot Gamesin Twitch-kanavalta. Sleepingin edustama Ventus Esports kohtaa Fnatic Risingin sunnuntaina kello 22:00 pelattavassa välierässä.

Kuvalähde: Lol Gamepedia, Eu Masters