League of Legends Worlds Championship -turnaus on jo pitkään ollut yksi e-urheilumaailman suosituimpia ja katsotuimpia tapahtumia. Viime vuonna koronapandemia aiheutti rajoituksia turnauksen järjestämiseen, ja perinteisesti usean kaupungin turnauskiertue rajautui siihen, että turnaus pelattiin kuplassa Sanghaissa, ja vain finaalissa oli liveyleisöä – sitäkin rajoitettu määrä.

Tänä vuonna Riot Games pyrkii palaamaan useamman kaupungin turnauskiertueeseen, ja turnaus palaa jälleen Kiinaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2013, kun Worldsit järjestetään peräkkäisinä vuosina samassa maassa. Tämän vuoden turnauksen finaali järjestetään Shenzenissä. Muita kaupunkeja julkaistaan vuoden aikana.

Samalla kun ensimmäinen kaupunki on julkistettu, Riot Games valaisee suunnitelmiaan LoLin mobiilipelille Wild Riftille. Wild Rift julkaistiin viime vuoden lokakuussa, ja yhtiöstä kerrotaan, että he ovat valmiita luomaan puitteet korkeimmalla tasolla kilpaileville pelaajille. Tämä vuosi tulee olemaan kokeilun ja oppimisen aikaa, kun he luovat kestävän perustan pelin e-urheilulle. Ensimmäiset kilpailut tullaan järjestämään vuonna 2021.

Lähde: Esport Observer