Samsung Galaxysta kruunattiin League of Legendsin maailmanmestarijoukkue, kun se kaatoi pelin seitsemänsien maailmanmestaruuskilpailuiden finaalissa SK Telecom T1:n tyylipuhtaasti 3-0. Kiinan Pekingissä, Kansallisstadionilla pelattu ottelu päätti SK Telecomin kaksi vuotta kestäneen valtakauden pelin suurimmassa kilpailussa.

Lauantaina paremmasta joukkueesta ei jäänyt mitään epäselvyyttä, se oli Samsung Galaxy. Viime vuonna MM-kisoissa toiseksi yltänyt, SKT:lle finaalin 2-3 hävinnyt joukkue onnistui nyt kampeamaan hallitsevat mestarit tieltään kymmenien tuhansien Linnunpesä-stadionilla olevien fanien edessä.

Merkillepantavaa on, että Samsungin kokoonpano ei muuttunut viime vuodesta ollenkaan. Viime vuonna selkeänä haastajana finaaliin lähtenyt joukkue oli vahvoilla turnausotteillaan saavuttanut monien papereissa nyt jopa suosikin aseman loppuotteluun lähdettäessä.

Päivän finaalissa Samsungin voitot tulivat sille ominaisella tavalla: vahvalla koko kartan pelaamisella ja erinoimaisilla joukkuetaisteluilla. Ensimmäisessä pelissä Galaxy riisui SKT:n täysin aseista. Ylivertaisella kartan visiollaan se teki SKT:n pelaamisesta tukalaa. Peli olisi ollut vielä nopeampi, ellei SKT olisi varastanut pelin ensimmäistä Baronia itselleen.

 

Toisessa ja kolmannessa pelissä SKT pääsi otteluiden alussa johtoihin. Ennen finaalia, joukkueen tilasto oli 8 voittoa ja 0 tappiota, mikäli se oli kultajohdossa 15 minuutin kohdalla. Samsung vähät välitti tilastosta. Toisessa pelissä se löysi lohikäärmekuopan lähellä lyhyessä ajassa voitollisen taistelun ja käänsi pelin itselleen.

 

Samsung voitti myös kolmannen pelin tappiollisesta alkupelistä huolimatta. SKT:n pelaajat tekivät keskipelissä pahoja virheitä, ja Samsung löysi itselleen voitolliset taistelut. SKT onnistui puolustamaan yhden Samsungin pushin, mutta ei enää toista. Erinomaisesti pelannut, finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Samsung-carry Park "Ruler" Jae-hyuk löysi Varus-ultimatella SKT:n tähtipelaaja Lee "Faker" Sang-hyeokin. Samsung onnistui tämän jälkeen päättämään pelin, ja joukkue juhli maailmanmestaruutta.

 

Samsung päämääräänsä pitkän jälleenrakennuksen jälkeen, SKT:n dynastia päätökseen

Nykyinen Samsung Galaxyn joukkue on kulkenut pitkän matkan. Samsungin organisaatio juhli vuonna 2014 maailmanmestaruutta, kun Samsung White voitti silloiset MM-kisat. Joukkue kuitenkin hajosi, kuten teki myös sen sisarjoukkue Samsung Blue.

Nykyinen Samsung Galaxy joutui käyttämään koko vuoden 2015 uudelleenrakennukseen. Merkkejä menestyksestä alkoi näkyä viime vuoden kesällä. Kulminaatio nähtiin, kun joukkue eteni vuoden 2016 MM-kisoihin ja aina finaaliin saakka.

Tämä vuosi Koreassa ei ollut Samsungille loistelias. Joukkue ei onnistunut vieläkään etenemään LCK-finaaliin, mutta löysi kuntonsa jälleen MM-kisoissa johtaneessa alueellisessa karsinnassa. Siinä se voitti täksi vuodeksi kasatun KT Rolsterin "superjoukkueen" 3-0. Jatkoa seurasi itse kisoissa, kun Samsung kaatoi puolivälierissä hallitsevan LCK-voittajan Longzhun 3-0. MM-finaalin jälkeen Galaxyn numerot ovat vaikuttavat: se voitti muut Korean huippujoukkueet 9-0 LCK:n kesäkauden jälkeen.

Samsungin voitto oli vahvan joukkuepelaamisen tulos. Jungler Kang "Ambition" Chan-yong, 25, yksi vanhimmista LoL-ammattilaisista, on Samsungin selkeä isähahmo. Yksilöistä tähtiloistoa kisoissa esitti eniten Lee "Cuvee" Seong-jin, mahdollisesti kisojen paras ylälinjan pelaaja. ADC-carry Ruler on yksi pelin parhaista tulokkaista viime vuosina, ja tukipelaaja Jo "CoreJJ" Yong-in, entinen ADC-pelaaja, on onnistunut mainiosti roolin vaihtamisessa. Keskilinjan Lee "Crown" Min-hon joukkuepelaaminen loisti tänä vuonna, vaikka miehen esitykset saattoivatkin olla vähemmän räiskyviä kuin viime vuonna.

SKT:n kannalta finaalitappio oli dramaattinen – etenkin tapa, jolla se tuli. Tyylipuhdas sweeppi (3-0 voitto) joukkueesta on ollut täyttä utopiaa viime vuodet. SK Telecom T1:n nimi on ollut synonyymi voitoille League of Legendsin historiassa. Joukkue oli voittanut kaikki maailmanmestaruuskilpailut, joihin se oli osallistunut, ennen tätä vuotta. Linnunpesässä se haki kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan.

Elokuun lopulla SKT hävisi ensimmäisen LCK-finaalinsa koskaan Longzhulle, ja maailmanmestaruuskilpailuihin tultaessa SKT:n arveltiin olevan haavoittuvampi kuin koskaan ennen. Pudotuspeleissä joukkue selvitti vastustajansa niukasti 3-2 voitoilla.

Finaalissa se ei kuitenkaan yltänyt läheskään Samsungin tasolle. Faker oli ottelun jälkeen murtunut mies, peliä vuosikaudet dominoinut pelaaja oli kaadettu valtaistuimeltaan. Faker pelasi kenties parhaan MM-turnauksensa koskaan, mutta joukkuekavereilta ei tullut tänä vuonna tarpeeksi apuja. Erityisesti joukkueen carry Bae "Bang" Jun-sik pelasi finaalissa erittäin kehnosti. LoLia seuraava maailma jääkin mielenkiinnolla odottamaan joukkueen ensi kauden kokoonpanoa.

LoL Esports jatkaa pelejään ensi vuoden puolella, kun alueelliset liigat alkavat jälleen tammikuussa.

 

Videolähteet: lolesports

Kuvalähde: lolesports