Overwatch Leaguen ensimmäinen kausi on viimein tullut päätökseensä. Playoffien finalistit London Spitfire ja Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue Philadelphia Fusion kohtasivat eilen ratkaistakseen, kuka on maailman kovin Overwatch-joukkue.

Joukkueita pidettiin kaikin puolin tasaväkisinä, mutta heti aamuyön ottelussa tuli selväksi, että Lontoo oli kiistatta niskan päällä. Ensimmäisen erän tiukkaa 3-2 voittoa lukuun ottamatta Fusion ei onnistunut haastamaan vastustajaansa laisinkaan. Seuraavat kolme erää pelattiinkin suoraan Spitfiren pussiin selkein 0-2, 1-2 ja 1-2 luvuin, mikä riitti ottelun voittoon.

Spitfire lähti siis illan päätösotteluihin selvästä etulyöntiasemasta; he tarvitsivat ainoastaan yhden otteluvoiton ottelusarjan voittaakseen. Fusionin pitäisi taasen voittaa kaksi peräkkäistä ottelua. Toivo ei kuitenkaan ollut mennyttä, sillä joukkue oli noussut samanlaisista tilanteista aiemminkin.

Näin ei kuitenkaan päässyt viime yönä käymään. Spitfire vei kaksi ensimmäistä erää ja vaikka Fusionin onnistui pakottamaan kolmas erä jatkoajalle, eivät he voineet pysäyttää lontoolaisjoukkueen rynnäkköä. Ottelu päättyi luvuin 3-0 ja Spitfire kruunattiin Overwatch Leaguen ensimmäiseksi mestaruusjoukkueeksi. Tittelin lisäksi joukkue voitti itselleen playoffien 1 000 000 dollarin pääpalkinnon.

Finaalia seuraamassa oli täysi stadiollinen faneja.

Finaalin ehdottomaksi tähdeksi nousi Spitfiren DPS Joon-yeong ”Profit” Park. Fusionilla oli ongelmia paitsi vastustajien eliminoimisessa, myös Lontoon DPS:ien torjumisessa. Etenkin Park oli jatkuva piikki Fusionin hihassa, joka murskasi yksinään lähestulkoon koko joukkueen, ja vielä useaan kertaan.

Playoffien loppusijoitukset ovat:

Sijoitus Joukkue Voittosumma
1. sija London Spitfire 1 000 000 $
2. sija Philadelphia Fusion 400 000 $
3.-4. sija Los Angeles Valiant 100 000 $
3.-4. sija New York Excelsior 100 000 $
5.-6. sija Boston Uprising 50 000 $
5.-6. sija Los Angeles Gladiators 50 000 $

Overwatch League palaa seuraavan kerran elokuun 25.-26. päivä pelattavalla All Star -viikonlopulla, joka kokoaa divisioonien suosikkipelaajat yksien joukkueiden alle. Perinteisen divisoonien välisen ottelun lisäksi luvassa on myös erikoisempia pelimuotoja, jollaisia ei aiemmin ole Overwatch Leaguen lavalla nähty.

Lähde: Overwatch Kuvalähde: Blizzard