Pelinkehittäjä Valve oli ensin tuonut ”Trusted Launch” – vaihtoehdon pelivalikkoon kesäkuun lopussa. Tämän tarkoituksena oli pystyä torjumaan entistä paremmin huijausyrityksiä. Kun tila on käytössä, se pystyy rajoittamaan paremmin kolmansien osapuolien sovelluksia sekä ohjelmistojen vuorovaikutusta, ellei niitä ole allekirjoitettu digitaalisesti authenticode – allekirjoituksella.

Kokeiluvaiheen jälkeen Trusted Launch on otettu käyttöön kaikille pelaajille automaattisesti oletuksena. Jos pelaaja, joka käynnistää pelin yhteensopimattomilla tiedostoilla. Tällöin ”luotettu tila” antaa varoitustekstin, jonka tarkoituksena on ilmoittaa, että mikä tiedosto mahdollisesti aiheuttaa ongelmia.

Valve on luonut väliaiakaisen pelitilan pelaajille, joilla saattaa olla jonkinlaisia ongelmia viimeisimmän päivityksen kanssa. Kun puolestaan pelaajat, jotka haluavat sallia kolmansien osapuolien ohjelmistot, joita ei ole digitaalisesti allekirjoitettu, mutta voivat silti olla vuorovaikutuksessa pelin kanssa. Tällöin pelaaja voi valita mahdollisuuden käynnistää peli epäluotetussa tilassa, tämä tarkoittaisi vähentynyttä luottamuspistettä ja kyvyttömyyttä liittyä VAC – yhteensopiviin palvelimiin.

Lähde: HLTV