Keski-Suomessa Luotsaamo Lab houkuttelee nyt 18-29-vuotiaita League of Legends -pelaajia kolmen kuukauden mittaiseen työkokeiluun, jonka aikana tutustutaan muun muassa kilpapelaajan arkeen.

– Työkokeilun aikana tutustutaan kilpapelaajan arkeen, tavoitteellisen harjoittelun ja kilpapelaajalle ominaisten elämäntapojen kautta. Lisäksi työkokeilun aikana tutustutaan e-urheilualaan työpaikkana, kertoo Luotsaamo Labin esport-valmentaja Aleksi Ilmonen.

Luotsaamo Lab on toiminut työllisyyspoliittisena hankkeena jo vuosia, mutta pelikehitys on tullut mukaan hankkeeseen muutamia vuosia takaperin, ja nykyisenkaltainen toiminta on alkanut vuonna 2020. E-urheilu tulee nyt ensimmäistä kertaa mukaan.

– Nyt kyseessä oleva työkokeilu on pilotti, joten sen tulosten perusteella mietitään laajennuksia muihin peleihin. Valmennukseen sisältyy omatoimisen harjoittelun lisäksi esportsaiheisia webinaareja, harjoittelupäiviä Jamk GamePitissä Digi & Game Centerillä sekä tiimilaajuisten strategioiden harjoittelua, Ilmonen kuvailee.

Työkokeilu on tarkoitettu kaiken tasoisille esportsista ja LoLista kiinnostuneille, joten rank ei ole valinnoissa määräävä tekijä. Mikäli olet keskisuomesta ja työkokeilu kiinnostaa, voi lisätietoja kysellä Aleksilta esimeriksi sähköpostitse aleksi.ilmonen@4h.fi. Työkokeilu pyritään aloittamaan syyskuun alussa, mutta mikäli paikkoja jää auki, voi myöhemminkin liittyä mukaan.

Lisätietoja löydät Luotsaamo Labin nettisivuilta.