Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto (LUT-yliopisto), Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) ja Liikuntakeskus Pajulahden aloittavat syksystä lähtien yhteistyön e-urheilun koulutuskokonaisuuksiin liittyen. LUTissa ja LAMK:issa voi jatkossa opiskella e-urheilua 42 opintopisteen verran. Lappeenrannassa on jo aiemmin ollut mahdollista opiskella e-urheilun tapahtumanjärjestämistä. Kiinnostuksen vuoksi kurssi laajennetaan koko lukuvuoden mittaiseksi.

LAMK tulee lisäämään jo olemassa olevaan tapahtumalinjaansa esports-tapahtumiin liittyvää sisällöntuotantokoulutusta, jossa koulutetaan ”mm. ohjaajia, kuvaajia, selostajia ja striimaajia esportsin live-lähetysten tuottamiseksi”. Vastaavasti Liikuntakeskus Pajulahti aloittaa esports-liikuntaneuvojien koulutuksen, jonka kautta koulutetaan alalle valmentajia ja ohjaajia. Koulutus järjestetään yhteistyössä LAMK:n ja LUTin kanssa.

Koulutuskokonaisuuksien työpanokset yhdistyvät eri e-urheilutapahtumien yhteydessä, niin tapahtumanjärjestämisen kuin uusien joukkueiden valmentamisenkin suhteen.

Lähde: SEUL Kuvalähde: LUT