Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG julkisti viidennen pelaajansa juuri ennen Blast Premier Spring Showdown -karsintaturnauksen alkua. Viime hetken kokoonpanomuutoksista joukkue sai rangaistukseksi huonoimman seeding-luokituksen, ja sen myötä tiistaina OG kohtasi maailman listan kakkosen, Astraliksen. Ottelu päättyi OG:n 2-0 voiton juhlintaan.

Ennen OG:n kohtaamista Astralis oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. HLTV:n haastattelussa Astraliksen AWP-pelaaja Nicolai ”device” Reedtz totesi ennen ottelua, että OG:n voittaminen ja jatkopaikan varmistaminen turnauksessa olisi tärkeää joukkueelle, mutta hän ei ota paineita.

Tiistain ottelu oli varsinaista herkkua OG:n faneille. Ensimmäisenä nähtiin OG:n karttavalinta Inferno, jonka joukkue selvitti selkein 16-7 lukemin. Seuraavaksi pelattu Astraliksen valinta Dust2 ei ollut yhtä nopea voitto, vaan ratkaisu tuli vasta jatkoajalla 19-17 OG:n eduksi.

Turnauksessa häviäjä tippuu suoraan ulos, joten Astralis jatkaa keskittymistä nyt Flashpoint 3 -turnaukseen, kun taas OG jatkaa matkaansa turnauksessa ja kohtaa seuraavaksi perjantaina G2:sen klo 17.30 alkaen.