Omassa kuolemanottelussaan suomalainen ENCE kohtasi ranskalaisen G2:sen Blast Premier Spring Finals – Euroopanturnauksen alemman kaavion ensimmäisellä kierroksella. Ottelussa kupletin juoni oli yksinkertainen, voitolla ottelut jatkuisivat ja vastaavasti tappiolla koittaisi kotimatka.

Otteluun lähdettäessä ranskalaisjoukkue lähti isona ennakkosuosikkina, sillä sen viimeaikaiset peliesitykset ovat olleet erittäin vakuuttavia. Kun kyseessä on maailman kärkijoukkue, ottelusta odotetaankin kaikkea muuta kuin helppoa kummallekaan joukkueelle. Karttavedon jälkeen pelattaviksi kartoiksi valikoituvat TrainMirage ja Dust2. Ranskalaisten valitsema Mirage oli ehkä pienoinen yllätys, sillä se oli suomalaisten yksi vahvimmista kartoista ja se myöskin mahdollisti tupla-awikan käytön tarvittaessa.

Train on ollut pitkään suomalaisjoukkueen luottokartta, jossa se on pelannut erittäin vahvasti viime aikoina. Ennakolta odotettiin, että ENCEn vahva pelaaminen jatkuisi Trainissa, josta se on rapsinut useita tärkeitä voittoja. Heti alusta alkaen G2 näytti, miksi se on tällä hetkellä ranking ykköstiimi. Se murskasi suomalaiset heidän karttavalinnassaan lopulta 16-6.

Toisena karttana nähtiin Mirage, jonka ranskalaispoppoo valitsi ehkä jopa yllättäen. ENCE oli pakkovoiton edessä, jotta se pystyisi viemään ottelun kolmanteen karttaan Dust2:seen ja täten siirtämään ratkaisua. Ensimmäisessä kartassa selkäsaunan saanut suomalaisjoukkue palasi tauolta erittäin sisuuntuneena. Se hallitsi Miragen maastoja kuin isännän lailla, eikä antanut ranskalaisille minkäänlaisia mahdollisuuksia klousata ottelua puhtaasti 2-0. Sisuuntunut suomalaisjoukkue otti pakkovoiton sanelemana myöskin pienoisen murskavoiton luvuin 16-8.

Kolmannessa kartassa oli erittäin isot panokset, sillä tässä kartassa tappion kokenut joukkue joutuisi aloittamaan kotimatkan ja jäisi turnauksessa sijoille 7-8. Kun kolmas kartta alkoi, näyttäytyi serverillä ainoastaan yksi joukkue, G2. Ranskalaiset karkasivat jo ensimmäisellä puoliskolla mojovaan johtoasemaan, eikä antanut suomalaisille yllätysmahdollisuutta. Serverillä oli periaatteessa kaksi joukkuetta, mutta ainoastaan yksi joukkue tahtoi voittoa ja tuntui, ettei suomalaisten puhti riittänyt enää kolmanteen karttaan. Sillä kolmas kartta päättyi niin ikään ranskalaisten voittoon luvuin 16-6 ja näin ollen voitti ottelun 2-1. Häviön myötä suomalaisten turnaus päättyy tähän ja vastaavasti ranskalaispoppoo jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Kuvalähde: ESL