Chicagossa pidettävä, järjestyksessään neljästoista Intel Extreme Masters -CS:GO-turnaus huipentui myöhään viime yönä Suomen aikaa. Turnauksen mestaruudesta ja 125 000 dollarin pääpalkinnosta olivat ottelemassa suomalainen ENCE Esports ja maailman ykkösjoukkue, yhdysvaltalainen Team Liquid.

ENCE oli pelannut vahvaa peliä läpi turnauksen, joten fanit takuulla uskalsivat toivoa, josko suomalaisista olisi Team Liquidin kaatajiksi. Viimeksi ENCEn oli onnistunut voittamaan Liquid helmikuun IEM Katowice -turnauksessa, mutta paljon on ehtinyt muuttumaan sen jälkeen. Selvää siis oli, ettei kyseessä tulisi olemaan helppo ottelu.

Liquid näyttikin välittömästi, miksi sitä pidetään maailman parhaana, eikä suomalaisille näytetty lainkaan armoa. Liquid tykitti itsensä huimaan johtoasemaan samalla, kun ENCEllä oli vaikeuksia päästä edes vauhtiin. Pitkään näyttikin siltä, että erän avauspiste jäisi ENCEn ainoaksi. Lopulta erä päätettiin lukuihin 16-2 Team Liquidin hyväksi.

Toinen erä pelattiin pitkälti saman nuotin mukaan, Team Liquidin tahdissa. Suomalaisilla ei ollut mitään mahdollisuuksia kiriä väliä kiinni, ja kun erä päättyi lukuihin 16-3, näytti edessä häämöttävä ratkaiseva erä varsin synkältä.

Kenties suomalaisten sisukkuus pääsi kuitenkin voimiinsa, tai sitten Team Liquid uskalsi höllentää otettaan, sillä kolmas erä oli kaksikon välillä huomattavasti tasaisempi. Erän puolivälissä, tilanteen ollessa 10-5 Liquidin hyväksi, ENCE sai uutta tuulta purjeisiinsa ja aloitti hillittömän kirin. Se ei kuitenkaan riittänyt ja erä päättyi Team Liquidin voittoon niukoin luvuin 16-14.

Tappio oli jopa kovempi kuin kaksikon viime kohtaamisessa kesäkuun Dreamhack Masters Dallasin finaalissa, joka päättyi 2-1 lukemiin pohjoisamerikkalaisten hyväksi.

Voitostaan Team Liquid ansaitsi 125 000 dollaria, kun taas ENCE palkittiin 50 000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: ESL