Wizard of the Coastin (WOTC) kehittämä MTG:Arena tuo perinteiset pelimekaniikat nykyaikaan. Peliä on virtaviivaistettu verrattuna yhä toiminnassa olevaan MTG:Onlineen. Tämän lisäksi peli tuo vihdoin Free-to-play mallin Magiciin, mikä on ollut odotettu uudistus monien fanien ja uusien pelaajien keskuudessa.

Magic: The Gatheringissä kaksi loitsijaa ottaa mittaa toisistaan itse rakennetuilla pakoilla. Peli on inspiroinut satoja keräilykorttipelejä, joten esimerkiksi Hearthstoneen tai Elder Scrolls Legendiin tutustuneitten pelaajien on varmasti helppo oppia pelin perusteet muutamassa tunnissa. Magic on tunnettu monipuolisuudestaan, joten varsinkin uusille pelaajille riittää haasteita pitkäksi aikaa.

MTG:Arena on ollut kehitteillä jo vuosia, ja sitä on voinut seurata suljetun betan aikna Twitchissä jo useita kuukausia. Vanhoille pelaajille ei silti tarjota etumatkaa, sillä avoimen betan alettua perjantaina, vanhojen pelaajien tilit nollattiin, joten kaikki aloittavat pelin samalta viivalta.

Kilpailijoihinsa verrattuna Arena lähtee avoimeen betaan uskomattoman monien pelimuotojen voimin. Perinteisen ladderin lisäksi pelaajat voivat tuoda pakkansa Constructed ja Competitive Constructed pelimuotoihin, joihin osallistumisen voi maksaa pelin valuutoilla. Näissä pelimuodoissa pelaajat ottavat yhteen joko yksittäisissä peleissä tai paras-kolmesta otteluissa ja pyrkivät mahdollisimman moneen voittoon ennen kolmea tappiota ansaitakseen palkintoja.

Perinteisen pakanrakennuksen lisäksi pelaajat voivat osallistua Draft pelimuotoon, jossa avataan korttipakkoja ja rakennetaan niiden sisällöistä pakat, joilla kilpaillaan muita pelaajia vastaan. Pelaajat saavat pitää kaikki valitsemansa kortit, ja voivat lisäksi voittaa lisää palkintoja pärjäämällä pelissä.

Kilpailullisista pelimuodoista huolimatta WOTC ei ole vielä julkistanut varsinaista kilpapelikiertuetta peliin, mikä on ainoa osa-alue, jossa Arena jää jälkeen kilpailijoistaan. Suljetun betan aikaan yhtiö ilmoitti, että se ehdottomasti haluaa tuoda Magicin esportsiksi, mutta keskittyy ensin pelin kehittämiseen.

Lähteet: WOTC, Hollywood Reporter