Counter-Strike: Global Offensiven vuoden aloittavan arvoturnauksen (Major), ELEAGUE Major: Bostonin, pudotuspelivaihe pelataan tänä viikonloppuna. Pudotuspelivaihe pelataan Bostonissa sijaitsevalla Agganis Arenalla.

Perjantaina vuorossa on kolme puolivälierää, lauantaina yksi puolivälierä ja välierät. Finaali pelataan sunnuntaina kello 17:00 alkaen. Pudotuspeliottelut pelataan paras kolmesta -mallilla. Turnauksen ykkönen kuittaa voitosta 500 000 dollaria.

Mukana pudotuspeleissä nähdään myös mousesportsia edustava suomalainen Miikka "suNny" Kemppi. Eurooppalaisista pelaajista koostuva mousesports kohtaa turnauksen ensimmäisessä puolivälierässä FaZe Clanin. Ottelu pelataan tänään kello 17:00.

Haastajavaiheen ja lohkovaiheen 3-2-tilastolla (kolme voittoa, kaksi tappiota) selvittänyt mousesports on ottelussa selkeä haastaja, sillä FaZe lähtee pudotuspeleihin suurimpana suosikkina, perässään G2 ja SK Gaming. FaZen pelaajilla on runsaasti Major-kokemusta, joskin ainoa Majorin voittanut pelaaja on ennen Fnaticissa loistanut Olof "olofmeister" Kajbjer.

Vertailun vuoksi kukaan mousesportsin joukkueen pelaajista ei ole ennen edennyt Major-turnauksen pudotuspeleihin. Toisaalta "mouz" on edennyt kahdessa viimeisessä pelaamassaan turnauksessa aina finaaliin asti, kun joukkue saavutti joulukuussa kakkossijat DreamHack Winteristä ja ECS:n finaaliturnauksesta. Nyt joukkueella on mahdollisuus kaavion myötä revanssiin: DHW:ssä finaalitappio tuli Na'Via vastaan, ECS:ssä tiukkojen vaiheiden jälkeen juuri FaZelle.

Kempin lisäksi ainoa suomalainen, joka on päässyt pudotuspeleihin pelin Major-turnauksessa, on Aleksi "allu" Jalli. Jalli on onnistunut tempussa neljästi, parhaimpana saavutuksena finaalipaikka Ninjas in Pyjamasin kanssa ESL One Katowicessa 2015.

Viikonlopun aikataulu, alkamisajat arvioituja:

Perjantai 26.1.

klo 17:00            FaZe Clan –  mousesports

klo 19:30            Natus Vincere –  Quantum Bellator Fire

klo 22:00            G2 Esports –  Cloud9

Lauantai 27.1.

klo 17:00            SK Gaming –  Fnatic

klo 19:30           Välierä: FaZe/mouz – Na’Vi/QBF

klo 22:00           Välierä: G2/C9 – SK/Fnatic

Sunnuntai 28.1.

klo 21:00           Finaali

Otteluja voi seurata ELEAGUE:n Twitch-kanavalta.

Turnaus on CS:GO-historian 12. Major-turnaus. Hallitseva Major-voittaja Gambit Esports karsiutui pudotuspeleistä lohkovaiheessa.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: ELEAGUE

Korjattu 26.1. 15:46: Finaalin alkamisaika.