Kaakkois-Aasia filippiiniläisten hallinnassa

Kaakkois-Aasian karsinnan suosikki ja avoimen karsinnan kautta noussut TNC Gaming vei A lohkon suuremmitta ongelmitta. Heidän ainut tasapeli oli Signature.Trust joukkuetta vastaan, jonka odotettiin nousevan toiseksi lohkossa, mutta joutui lopulta hyväksymään kolmannen tilan filippiiniläisen Execration joukkueen noustessa heidän ohi.

B lohkossa Mineski otti lohkovoiton pelaten tasapelin WarriorsGaming.Unityä vastaan ja voittaen muut ottelunsa. ESL One Manila turnauksen karsinnoissa MVP.Phoenixin selättänyt Warrios eivät kuitenkaan yltäneet aivan playoff vaiheeseen asti, sillä legendaarisen Ng ’YamateH’ Wei Poongin joukkue Team Taring nousi heidän ohitse, ollen ainut ei-filippiiniläinen joukkue joka jatkaa karsintojen seuraavalla kierrokselle.

Kaakkois-Aasian playoff vaihe alkoi varhain aamusta suomen aikaan, jolloin TNC päihitti Taringin ja Mineski selätti Execrationin. Täten voittajien finaalissa kohtaa seuraavaksi TNC ja Mineski; alueen kaksi suurinta ennakkosuosikkia. Peliin lisämausteen tuo Carlo ’Kuku’ Palad, entinen Mineski pelaaja joka jätti joukkueen hiljattain ja sen jälkeen pyydettiin paikkaamaan sairastunutta TNC mid pelaajaa Gio ’WinterGSmallSon’ Deocampoa.

Kiinassa NewBee muiden yläpuolella

Kiinan A lohkon voittaja oli odotetusti EHOME, mutta toisen joukkueen löytämiseksi jouduttiin pelaamaan ratkaiseva ottelu tavallisen kiertovuorottelun lisäksi. Yllättäen Vici Gaming ei kuitenkaan ollut syynä tasaiseen kilpaan, sillä VG tippui ulos ansaiten vain kolme pistettä. Sen sijaan ratkaiseva peli pelattiin iG.Vitalityn ja CDEC Gamingin välillä, jossa iG.Vitality yli kaksituntisen kamppailun jälkeen lähetti nimekkään CDEC Gaming kokoonpanon ulos turnauksesta.

B lohkossa NewBee oli ensimmäinen joukkue joka varmisti itselleen playoff paikan puhtaalla pelillä. Toinen sija meni CDEC.Youth joukkueelle, jonka ainoa tappio oli NewBeelle. CDEC.Youth on ollut ennakkosuosikki kahden edellisen Majorin karsinnoissa, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun he ovat pystyneet pelaamaan omalla tasollaan ja menemään lohkoista jatkoon.

Myöskin Kiinan playoff pelit ovat päässeet jo alkuun, jossa Newbee otti 2-0 voiton iG.Vitalitystä ja CDEC.Youth yllätti EHOME:n 2-0. Kun EHOME:n valmentaja Tang ’71’ Wenyi lähti The International 2014 jälkeen kasaamaan uutta EHOME joukkuetta oli nyt CDEC.Youthin riveissä pelaava mid He ’InFlame’ Yongzheng hänen tulevana tähtenä esillä nostama avainpelaaja. Kuitenkin InFlameä vaihdeltiin edes takaisin mid ja support roolin välillä eikä hän ikinä löytänyt jalansijaa joukkueessa, viimein joutuen astumaan sivuun Chen ’Cty’ Tianyun edestä. Cty pelasi tämän karsinnan VG:n riveissä, jätettyään EHOME:n Shanghai Majorin jälkeen.

Euroopassa venäjänkieliset joukkueet kompuroivat

Euroopan karsinnoissa seitsemän kymmenestä joukkueesta ovat venäjänkielisiä, mutta kuitenkin molempia lohkojen voittajat ovat niin sanotun Itsenäisten Valtioitten Yhteisön ulkopuolelta. Vanha poliittinen termi IVY (CIS, Commonwealth of Independent States) käytetään Dotassa yleisesti kuvaamaan kaikkia venäjänkielisiä joukkueita.

A lohkossa No Diggity otti kuuden pisteen voimin niukan lohkovoiton, kun taas toiseksi nousi WePlayssä ja ESL One Manilassa neljän parhaan joukkoon yltänyt Team Empire. Avointen karsintojen kautta karsiutunut Kaipi jäi Empireä pisteen päähän, pelattuaan tasapelin Power Rangersiä vastaan toiseksi viimeisellä kierroksella, joka koitui joukkueen kohtaloksi.

B lohkossa Virtus.Pro:n Sergey ’G’ Bragin oli viimeinen IVY-pelaaja joka oli ollut jokaisessa Valven järjestämässä turnauksessa. Hänen tiensä kuitenkin loppui lyhyeen, kun VP ja Rebels molemmat joutuivat tyytymään neljään pisteeseen. Jatkoon menivät kreikkalainen Ad Finem ja ukrainalainen Vega Squadron, jotka molemmat ylsivät viiteen pisteeseen. Ylimääräisen ratkaisevan ottelun jälkeen Ad Finem kruunattiin lohkovoittajana.

Ensimmäisellä playoff kierroksella toisensa kohtaavat No Diggity ja Vega Squadron sekä Ad Finem ja Team Empire. Molemmissa tapauksissa IVY-joukkueilla on enempi näyttöjä Shanghain jälkeen, mutta molemmat ovat kompuroineet karsinnoissa. Jäljellä olevista joukkueista Ad Finem on yleisesti pidetty heikoimpana, mutta Euroopan karsinnat ovat aina erittäin tasaväkisiä eikä turnausta edeltävillä tasoeroilla oli kovinkaan paljoa merkitystä tässä vaiheessa.

Amerikoissa eurooppalaiset huipulla

A lohkossa Shazam pidettiin selvänä suosikkina, ja vaikkakin joukkue joutui tyytymään kahteen tasapeliin ensimmäisen päivän jälkeen niin kaksi voittoa tokalta päivältä takasivat heille lohkovoiton. Toiselle sijalle nousi avointen karsintojen kautta noussut Dragneel, joka päihitti kolmanneksi yltäneen perulaisen NoT Today joukkueen ja pelasi tasapelit kolmen muun joukkueen kanssa.

B lohkossa neljällä eurooppalaisella vahvistettu Digital Chaos joukkue oli koko Manila Major karsintojen toinen joukkue joka voitti oman lohkonsa 8-0 lukemin. Toiseksi nousi yllättäen toinen avointen karsintojen joukkue FDL. B lohkon pohjalle asettui Manila Majorissa nähdyn Team Archonin kapteenin Brian ’FLUFFNSTUFF’ Leen uusi joukkue EverNovaS, joka oli ollut hienoinen suosikki ennen karsintoja.

Digital Chaos on nyt kolme kertaa voittanut oman lohkonsa Major karsinnoissa, mutta joka kerta playoff pelit ovat koituneet organisaation kohtaloksi. Joukkueen kokoonpano on kuitenkin mennyt täysin uusiksi Shanghain jälkeen, eikä heidän ensimmäisen kierroksen vastustajasta Dragneelisä liene kauheasti vastusta. Sen sijaan FDL:ää vastaan pelaava Shazam liee DC:n isoin murheenaihe, joskin lohkopelien perusteella DC omaa huomattavasti laajemmalti eri taktiikoita ja on täten etulyöntiasemassa Shazamiin nähden.

Karsintojen aikataulut ja streamit löytyy Valven sivuilta.

Kuvalähde: Wykrhm Reddy