Edellisiin kahteen Majoriin on kutsuttu vain kahdeksan joukkuetta kumpaankin, jonka lisäksi kaksi karsittiin kustakin alueesta. Valven tiedotteen mukaan muutos tehtiin sillä monta joukkuetta olivat lähekkäin ja he halusivat nostaa ylös myös kolmannen osapuolen turnauksissa pärjänneitä joukkueita. Tämä johti siis karsintojen kautta tulevien joukkueiden määrän puolittamiseen. Muutoin karsinnat toimivat kuten ennen, eli kaksi joukkuetta jotka ovat rikkoneet Valven asettamaa pelaajavaihdosten takarajaa tai joiden näytöt eivät riittäneet ansaitsemaan suoraa paikkaa karsinnoista tulevat karsiutumaan tänä viikonloppuna avoimista karsinnoista. Merkittäviä joukkueita jotka joutuvat kulkemaan avointen karsintojen kautta ovat muun muassa kiinalainen Vici Gaming, kaakkois-aasialainen TNC Gaming ja eurooppalainen Kaipi, jotka ovat kaikki tehneet muutoksia takarajan jälkeen.

Karsinnat käydään alueittain. Itse karsinnoissa odottaa kahdeksan kutsuttua joukkuetta, jotka kahden avoimesti karsitun joukkueen kera muodostavat kaksi viiden joukkueen lohkoa. Joukkueet pelaavat vastakkain lohkon sisällä ja kaksi parasta valikoituu playoff peleihin. Tässä vaiheessa tapahtuu muutos edellisiin Majoreihin verrattuna, jotka ovat noudattaneet niin sanottua GSL-systeemiä, jossa kaksi joukkuetta karsiutuu kaksoiskaavion kautta turnaukseen. Nyt pelataan siis täysi kaksoiskaavio, jossa kaikki ottelut ovat paras kolmesta, paitsi finaalit jotka ovat paras viidestä. Kunkin alueen karsintojen voittajat liittyvät sitten jo valittujen kahdentoista joukkueen seuraan Manila Majoria varten.

Eurooppa

 • Team SecretEternaLEnVy, Arteezy, UNiVeRsE, Puppey, pieliedie
 • Team LiquidMATUMBAMAN, FATA-, Mind_Control, KuroKy, JerAx
 • OGn0tail, Miracle-, MoonMeander, Cr1t, Fly
 • AllianceLoda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
 • Na`ViDitya Ra, Dendi, GeneRaL, SoNNeikO, Artstyle

Eurooppa on taas kerännyt eniten paikkoja tulevasta Majorista, tällä kertaa viisi paikkaa Shanghain neljään verrattuna. Kolme neljästä Shanghain suoraan kutsutuista joukkueista ovat taas listalla, kun Shanghain voittanut Team Secret, Frankfurtin voittanut OG ja WCA sekä StarLadder 13 voittanut Alliance ovat kaikki kutsuttujen joukossa. Heidän lisäksi kutsun ovat saaneet Shanghaissa toiselle sijalle yltänyt Team Liquid ja hiljattain noususuhdanteessa ollut StarLadder Invitationalin toiselle sijalle asettunut Na`Vi. Shanghain suoraan kutsuttujen listalla ollut Virtus.Pro ei tällä kertaa saanut paikkaa, vaan joutuu menemään karsintojen kautta.

Euroopan karsinnat ovat taas kerran eräs vaikeimmista, sillä Virtus.Pro:n lisäksi karsinnoissa kilpailevia vahvoja joukkueita ovat Team Empire, No Diggity, Vega Squadron ja Team Spirit. Mahdollisesti musta hevonen saattaa myös kehkeytyä avoimissa karsinnoissa pelaavasta Rebels joukkueesta, jotka ovat voittaneet kaksi pienempää turnausta Euroopan sisällä. Euroopan karsinnat pelataan 3.-6.5.

Amerikat

 • Evil GeniusesAui_2000, SumaiL, BuLba, Fear, ppd
 • Complexity Gaming – Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken

Amerikoiden johtotähtenä toiminut Evil Geniuses saavat tällä kertaa seurakseen kutsuttujen listalle ruotsalaisvahvistetun Complexity joukkueen. Complexity nousi Shanghaissa kuuden parhaan joukkoon, ja on sittemmin näyttänyt kohtalaisia otteita DotaPit ja ESL One Manila turnauksissa, vaikkakin ei ole täysin parastaan onnistunut antamaan. Evil Geniuses sen sijaan ei ole vielä näyttäytynyt julkisesti heidän tekemiensä pelaajamuutosta jälkeen, mutta ansaitsi paikkansa heidän Shanghain kolmannella sijalla. Huhujen mukaan Evil Geniuses on kuitenkin pelannut entistä paremmin harjoitteluissa, ja heidät tullaan näkemään vauhdissa viikonlopulla pidettävässä WePlay turnauksessa, Ukrainassa.

Amerikoiden karsinnat tulevat luultavasti olemaan kahden kauppaa. Kotikatsomon suosikki on Shazam, joka koostuu pitkälti Frankfurt Majoriin karsiutuneen entisen Cloud9:in pelaajista. Heitä vastaan asettuu Digital Chaos, joka rakentui uusiksi Evil Geniusin noukittua heidän riveistään kaksi pelaajaa. Uuden Digital Chaosin kokoonpano on enimmäkseen eurooppalainen, mukaan lukein Team Secretin riveissä Shanghai Majorin voittaneet Aliwi ’w33’ Omar ja Ramus ’MiSeRy’ Filipsen. Koko DC kokoonpano kuitenkin asuu nykyään Yhdysvalloissa, Phoenixissä, jonka takia he kilpailevat Amerikoissa. Viimeinen kiinnostava nimi on EverNovaS, joka koostuu pitkälti Shanghain karsintojen voittaneen Brian ’FLUFFNSTUFF’ Leen entisistä joukkuetovereista.

Kiina

 • Vici Gaming RebornZyf, NoNo, Yang, Fy, DDC
 • LGD GamingAgressif, Maybe, xiao8, September, MMY!
 • Wings GamingShadow, bLink, Faith Bian, iceice, Innocence

Kiina on kokenut kovia sen jälkeen kuin yksikään heidän joukkueistaan ei yltänyt kahdeksan parhaan joukkoon Shanghaissa. Uudet tuulet puhaltavat ja uusista kokoonpanoista eniten näyttöjä ehtivät kerätä StarLadder Invitationalin voittanut Vici Gaming Reborn sekä ESL One Manilan voittanut Wings Gaming. Heihin liittyy maineikas LGD Gaming, joka otti kolmannen sijan StarLadder Invitationalista. Valven päätöksistä voimme päätellä että tiuhaan Kiinassa pelattuihin H-Cup turnauksiin ei olla keskitytty kovinkaan paljon, josta johtuen joitain kotimaisesti vahvoilta näyttänyttä joukkuetta joutuvat kilpailemaan yhdestä ainoasta karsintapaikasta.

Karsinnoissa tulee kohtaamaan ehkä Kiinan tämänhetkiset kaksi parasta joukkuetta, joskin syyt ovat pitkälti heidän omiaan. NewBee on näyttänyt kaikista vahvimmalta Shanghain jälkeen, mutta haaskasi noin kaksi viikkoa heidän malesialaisen support pelaajan Wong ’ChuaN’ Hock Chuanin ollessa kotonaan hoitamassa viisumiasioita kuntoon. NewBeen vahvimmalla kilpakumppanilla EHOME:lla oli sen sijaan mahdollisuus näyttää kyntensä ESL One Manila turnauksessa, mutta tippui sen sijaan suoraan 0-4 tuloksella ulos viimeisellä sijalla. Lisäksi laittoman pelaajavaihdoksen tehnyt Vici Gaming toinen joukkue saattaa nousta avointen karsintojen kautta mukaan kilpailuun. Muita vahvoja joukkueita ovat CDEC, CDEC Youth ja myöskin avoimissa karsinnoissa pelaava NewBee Youth.

Kaakkois-Aasia

 • MVPMP, QO, Forev, Febby, DuBu
 • FnaticNet, Miduan, Ohaiyo, DJ, 343

Kaakkois-Aasia ei ole vähään aikaan ansainnut kahta suoraa kutsua Valven järjestämään turnaukseen. Viimeisin kerta oli International 2013, jossa Fnaticin edelläkävijä Orange eSports sekä Team Zenith ja MUFC olivat kaikki kutsuttujen listalla, tosin sinä vuonna Aasiassa käytiin vain yksi yhteinen karsinta, jonka voitti kiinalainen joukkue. Kuitenkin osittain Kiinalaisten joukkueitten kompuroinnin seurauksena MVP nousi Shanghaissa neljännelle sijalle ja Fnatic kuuden parhaan joukkoon. Lisäksi MVP kävi voittamassa DotaPit turnauksen ja Fnatic asettui neljän parhaan joukkoon ESL One Manilassa, täten ansaiten itselleen historialliset kutsut Majoriin.

Kaakkois-aasian karsinnat ovat kohtuu vaisuja, sillä kovin montaa vahvaa kilpailijaa ei alueelta löydy kahden ison nimen saatua suorat kutsut. Vahvin ehdokas on luultavasti TNC Gaming, jotka joutuvat käymään avoimen karsinnan kautta menetettyään heidän vanhan mid pelaajan ja jouduttuaan korvaamaan hänet laittomasti. Heidän lisäksi Mineski on toinen suosikki, joskin Mineskin kunnosta ei tiedetä vielä kovin paljoa sillä joukkue nosti juuri heidän valmentajana toimineen Mark ’Cast’ Pilarin aktiiviseen kokoonpanoon.

Nyt onkin aika aloittaa valmistautuminen kisoihin myös kotikatsomoissa. Ravintoa, lepoa ja liikuntaa, niin kohta jaksaa penkkiurheilla.